Chris Rock édesanyja is kiosztotta Will Smitht

GettyImages-513071680
2022.04.26. 08:06
Az elhíresült Oscar-pofon elszenvedőjének édesanyja szerint az agresszív színésznek bilincsben kellett volna távoznia a díjátadóról, azzal pedig, hogy a fiát bántották, őt is megsértették.

Továbbra sem csitulnak a kedélyek a 94. Oscar-gála sokat emlegetett pofonja körül, hiába szólalt fel szinte az egész szakma az ügyben és hiába távozott az akadémiától Will Smith, az eset újra és újra beszédtémát szolgáltat. 

Most az ütést elszenvedő Chris Rock édesanyja törte meg a csendet és bírálta élesen a fiát felpofozó színészt. 

Amikor Will felpofozta Christ, azzal mindannyiunkat megütött. De leginkább engem, mert amikor a gyerekemet bántod, azzal engem is bántasz

– idézi Rosalie Rock szavait a Page Six.  

Az édesanya az ütés pillanatában, ahogyan a legtöbb néző, maga is azt hitte, az egész csak egy vicces, megrendezett jelenet, a helyzet komolyságára csak akkor ébredt rá, amikor Will Smith obszcén szavakkal kezdte illetni a humoristát. 

A fia mellé álló édesanya, ha tehetné, leülne megbeszélni a történteket az Oscar-díjas színésszel. 

Nem tudom, pontosan mit mondanék neki, de valami olyasmit, hogy »Mi a fészkes fenét gondoltál? Mert te „csak” egy pofont adtál, de annak nagyon komoly következményei is lehettek volna. Chris össze is eshetett volna, akkor pedig téged bilincsben visznek el«

– folytatta a felháborodott édesanya. 

Chris Rock ugyan a műsor hevében igazi profi módjára, rezzenéstelen arccal fogadta a pofont, az ismerősei szerint az eset benne is mély nyomot hagyott. A rá jellemző, mindenből viccet kerekítő felfogása ennek ellenére is megmaradt, egy fellépésén úgy nyilatkozott, hogy ő addig nem foglalkozik a pofonnal, amíg azért valaki nem fizet neki érte. 

Jól vagyok. Van egy műsorom és vannak fellépéseim is, így addig nem beszélek a pofonról, amíg nem kapok érte pénzt. Az élet szép és mostanra már a hallásomat is visszanyertem

– viccelődött egy estjén a humorista. 

Ugyan Rock továbbra sem kíván feljelentést tenni, Will Smithre rájár a rúd a pofon óta, az akadémiai tagságát bukta, az elkövetkezendő tíz évben pedig minden gáláról ki lett tiltva a színész. 

(Borítókép: Rosalie Rock és Chris Rock 2016. február 28-án. Fotó: John Shearer/Getty Images)