Videón a pillanat, amikor Alec Baldwin megtudja, hogy megölte az operatőrét

2022.04.27. 20:32
Újabb felvétel került elő Alec Baldwin kihallgatásáról, miután a színész forgatás közben halálosan megsebesített egy operatőrnőt. A rendőrség által közzétett videón az a pillanat látható, amikor a színész megtudja, hogy megölt valakit.

Tavaly októberben tragédia történt a Rust című film forgatásán: Alec Baldwin egy kellékpisztollyal megölt egy operatőrnőt, és megsebesítette a film rendezőjét. Az eset megrázta a filmvilágot, és megosztotta a közvéleményt. Baldwint sokan sajnálják a történtekért, mások pedig azzal vádolják, hogy nem mutatkozott együttérzőnek. A balesetet követően a Santa Fe-i rendőrség által közzétett felvételek egyenesen arra utaltak, hogy a férfi unja az egész hercehurcát: viccelődik és nevetgél az őt kérdező rendőrrel.

Most egy újabb videófelvétel látott napvilágot, amelyen látható az a pillanat, amikor Alec Baldwinnak elmondják, hogy megölte az operatőrét. A felvétel szintén az új-mexikói Santa Fe megyei seriffhivatalában készült 2021. október 21-én, azonban ez esetben más reakciót látunk a színésztől.

A videón hallatszik, ahogy Baldwin éppen befejezi a vallomását a Joel Souza rendező vállán áthatoló lövedékről, amikor az egyik nyomozó közli vele Halyna Hutchins halálát: 

Sajnálatos híreim vannak. Nem élte túl. 

A láthatóan megdöbbent színész képtelen volt reagálni, hosszú ideig az arcát eltakarva ült. Ezután arra kérte a rendőröket, hogy hadd hívja fel a feleségét. Baldwin kezébe hajtott fejjel hagyta el a szobát, majd másodpercekkel később lefotózták a seriffhivatal parkolójában, ahogy könnyek között beszél a feleségével. 

A mai napig nem derült ki, hogyan került éles lőszer Baldwin fegyverébe.