Liptai Claudia elárulta, miért szereti, ha utána füttyögnek a munkások

DSC1009
2022.04.29. 19:41
Liptai Claudia színésznő egyáltalán nem állt be a metoo-mozgalmárok sorába a kijelentésével, amely szerint szereti a füttyögő munkásokat. Elmesélte saját gyermekkori élményeit, amikor bántalmazta az apja, visszaidézte volt férje, Gesztesi Károly halálát, és Marton László szexuális zaklatási ügyéről is beszélt.

Liptai Claudia a Partizán műsorában Gulyás Mártonnal beszélgetett. Elmondta: volt férje elvesztése nagy fájdalom, főleg közös lányuk, Panka miatt, és felfoghatatlan veszteség számára, hogy szívinfarktusban meghalt, és nincs többé. Az alkoholizmusára utalva azt mondta:

úgy elmondanám neki, hogy mennyien szerették. Ő ezt nem tudta, nem hitte, nem látta, állandóan őrlődött, és az egész életének azok a nehéz és sötét démonai ebből adódtak. Valószínűleg neki azért volt csak ennyi év az életében, mert egyszerűen annyira sok minden zajlott benne.

Apja révén Liptai Claudia már találkozott az alkohol hatásával. Alkoholista apa mellett kellett felnőnie, aki erőszakos volt vele az otthonukban, egy kis szuterénlakásban, penészes falak között, ahol még meleg víz sem volt.

Sokat csúfolták az alakja miatt

Vizelet-visszatartási problémákkal küzdött egészen kilencéves koráig a hideg víz miatt, és végig kellett néznie, ahogy anyját bántalmazza az apja, aki aztán őt sem kímélte. Hatéves korában az anyja kikérte a tanácsát, hogy elhagyja-e a férjét, de akkor Claudia még a válást annyira kínosnak tartotta kortársai előtt, hogy inkább elutasította a gondolatot. Szerinte ilyen komoly kérdésekkel nem szabad gyermekeket terhelni, úgyhogy anyja felnőttkorában hiába hánytorgatta fel neki az esetet.

Gyerekkorában sokat csúfolták az alakja miatt, amiért kialakult benne az igény a pozitív visszajelzésekre, és talán ezért sem bánja, ha a férfiak dicsérően szólnak róla:

Szeretem az utánam füttyögő munkásokat, és utálom a metoo-mozgalmat.

„Nem akartam levágni minden férfi f*szát”

A metoo-kampányt szélsőségesnek és igazságtalannak tartja, valamint szerinte a természetes ösztönöknek nem jó megálljt parancsolni ilyen mesterséges eszközökkel. Ráadásul a mozgalom célt tévesztett, mert a férfiak kasztrálásához vezetett a zaklató férfiak nyilvános pellengérre állítása.

Nem akartam levágni minden férfi f*szát. Nekem úgy tűnik ebben az egészben, hogy kasztrálás van. Cunami

– mondta Liptai Claudia.

Személyesen nem volt zaklatási ügye a szakmai életben, ahol szerinte a színészek között másképp állnak a közvetlenséghez és az érintéshez. Pályafutása során férfi munkatársai mellett tudott a leginkább kitűnni és sikereket elérni.

Szeretem, ha nőnek néznek, és azt is akarom, hogy elfogadjanak, de ha lehet választani, akkor inkább nőnek nézzenek. Attól tudok ragyogni, hogy a faszi ott áll mellettem, és ő férfinak érzi magát. Ez az én dolgom, hogy őt férfivá tegyem

– mondta a színésznő.

Marton Lászlóról elmondta: négy évig volt az osztályfőnöke a Színház és Filmművészeti Egyetemen, két évig pedig a Vígszínházban dolgoztak együtt. Tanáraként és munkatársaként sem közeledett hozzá soha elfogadhatatlan módon, ezért is döbbentette meg a férfi körül kialakuló zaklatási botrány. Úriembernek nevezte egykori tanárát, aki egyáltalán nem esett a szemében az ügyek miatt.

Én nem utálhatom őt jobban, mert valaki mással mit tett.

Ha ön jogellenes vagy kiskorúakra káros tartalommal találkozik, olvassa el a témáról szóló cikkünket , és használja a cikk végén található bejelentőfelületet!

Vészhelyzetben hívja a 112-es számon a Segélyhívót!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101 telefonszámon.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)