Lecserélték Csobot Adélt az X-Faktorban

image 6483441 (6)
2022.05.05. 12:30
Herceg Erika váltja Csobot Adélt az X-Faktor mentorai között. A Kárpátaljáról származó énekesnő korábban az orosz és az ukrán Playboyban is szerepelt, egykori zenekarával pedig végigturnézta Európát. Mindemellett megnyert egy olyan tehetségkutatót, amelynek a műsorvezetője Volodimir Zelenszkij volt.

Herceg Erika lesz az X-Faktor 11. évadának női mentora, Csobot Adél ugyanis úgy döntött, a jövőben új lehetőségeket keres a karrierjében. A férfi mentorok személyében nem történt változás: ezúttal is Gáspár Lacit, ByeAlexet és Puskás Petit láthatják a tehetségkutatóban a nézők.  

Herceg Erika 1988-ban született Kárpátalján. 13 évesen első helyezést ért el a IX. Kárpátaljai Magyar Dalversenyen. 2013-tól 7 éven keresztül tagja volt egy nemzetközileg ismert ukrán formációnak, a VIA Grának, akikkel számos zenei díjat nyertek. A videómegosztó oldalakon több mint 250 milliós megtekintésük van. Európa-szerte koncerteztek. 2020-ban szólókarrierbe kezdett, most pedig Ukrajnából Magyarországra érkezett, hogy tehetségeket mentoráljon az X-Faktorban – olvasható az RTL Klub közleményében. 

Hatalmas öröm és megtiszteltetés, hogy a magyarországi X-Faktor egyik mentora lehetek. Úgy gondolom, ez a karrierem egyik fontos állomása lesz, és már alig várom, hogy elkezdődjenek a forgatások, hogy hallgassuk a versenyzőket és elinduljon a munka

– nyilatkozta az énekesnő az új lehetőségről. 

Verebély Marcell, a műsor senior kreatív producere úgy gondolja, újítások kellenek a műsorba. Idén az egyik nagy változás, hogy egy-egy mentorhoz nem egy adott kategória kerül, hanem bármelyik énekes vagy zenekar kerülhet bármelyik ítészhez, a mentorok maguk fogják eldönteni, kivel szeretnének együtt dolgozni. Hogy Csobot Adél utódjaként miért épp Herceg Erikára esett a választásuk, arról annyit mondott:

A mentorpultba olyan szakembert kerestünk, aki amellett, hogy izgalmas személyiség, a zenei karrierje országokon átívelő, ezért esett a választásunk Erikára, akivel már évek óta tartottuk a kapcsolatot, és évente felmerült a neve, amikor mentorokat kerestünk.

Az X-Faktor castingjai már javában zajlanak, még mindig várják a jelentkezőket, akik egyénileg vagy csapatban, a mentorok előtt bizonyíthatják tehetségüket. 

(Borítókép: ByeAlex. Gáspár Laci. Herceg Erika. Puskás Peti. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)