Névrokona is elbúcsúzott Berki Krisztiántól

K EPA20140525037
2022.05.06. 19:30
Több híresség is elbúcsúzott a közösségi médiában a péntek hajnalban 41 éves korában meghalt Berki Krisztiántól, köztük névrokona, az olimpiai bajnok tornász Berki Krisztián is.

Berki Krisztián olimpiai, világ- és Európa-bajnok egykori tornász is elbúcsúzott a péntek hajnalban elhunyt névrokonától, Berki Krisztiántól. A 2012-es londoni olimpián lólengésben aranyérmet szerző Berki a közösségi oldalán közzétett bejegyzésben emlékezett meg.

A sportoló ebben leírja, hogy kétszer is találkozott személyesen a korábbi sportvezetővel, mindkét alkalommal az edzőteremben futottak össze.

Köszöntünk egymásnak, összemosolyogtunk, és jó edzést kívántunk. Nem voltunk semmilyen kapcsolatban, de tudtunk a másikról. Ettől függetlenül megrázó és felfoghatatlan... Őszinte részvétem a családnak

– írta a Facebookon a tornász Berki Krisztián.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, pénteken rendőrök és mentők lepték el a IX. kerület azon környékét, ahol Berki Krisztián lakik.

Bár kezdetben nem lehetett tudni, mi történt pontosan, a rendőrség végül megerősítette a celeb halálhírét. Azóta már a felesége, Berki Mazsi, illetve az  édesanyja, Júlia is megszólalt a történtekkel kapcsolatban.

A rendőrség egy sajtótájékoztatón később közölte, hogy Berki Krisztián mellett kábítószergyanús anyagot találtak, a nyomozás ugyanakkor még folyik. A volt sportvezetőről több ismert személy is megemlékezett, amiről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

(Borítókép: Berki Krisztián, miután ezüstérmet nyert lólengésben a szófiai férfi tornász-Európa-bajnokságon 2014. május 25-én. Fotó: Georgi Licovszki / MTI / EPA)