Felfüggesztett börtönbüntetést kértek Árpa Attilára kábítószer-kereskedelem miatt

2022.05.09. 15:19
A bíróság felfüggesztett börtönbüntetést kért Árpa Attilára abban a kábítószer-kereskedelmi ügyben, amelyben több embert is vádolnak rajta kívül.

A színész ellen még tavaly nyáron emelt vádat az ügyészség, Árpa Attila nem sokkal ezután nyilatkozott arról, hogy miként éli meg a történteket.

Hétfőn a Fővárosi Törvényszék egy közleményben számolt be arról, hogy megtartották a büntetőper egy újabb előkészítő ülését (március 1-jén már volt egy másik ülés, akkor a harmad- és negyedrendű vádlottat hallgatták meg). Az írásban Árpa Attilát nem nevesítették, csupán másodrendű vádlottként nevezték meg.

A vád lényege szerint az elsőrendű vádlott kokain- és MDMA-kereskedelemmel foglalkozott Budapest területén.

Egyik rendszeres vevője a másodrendű vádlott volt, aki fogyasztás céljából saját, közeli ismerősei, valamint a lakásán rendezett összejövetelek vendégei részére szerzett be tőle kokaint. Ezenkívül megállapodott a harmad- és negyedrendű vádlottal is arról, hogy a következő baráti-ismerősi összejövetelre ők szerzik majd be a kábítószert, és később ennek ellenértékét kifizeti nekik. 

Árpa Attila nem fogadta el az ügyészség ajánlatát

A közleményben azt írták, hogy az ügy elsőrendű vádlottja a mostani ülésen beismerte a bűnösségét,

a másodrendű vádlott viszont tagadta.

Az is kiderült, hogy Árpa Attilára az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kért volna, amennyiben beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Könnyű lett volna ma elfogadni az ügyészség ajánlatát, miszerint beismerő vallomást teszek és felfüggesztett börtönt kapok, abból sem túl sokat. Nagyon sok stresszt, idegességet és perköltséget megspórolhattam volna magamnak, és nem igazán lett volna következménye a dolognak. Azért nem fogadtam el, mert továbbra is tartom magam ahhoz, amit az első pillanattól kezdve mondok, vagyis hogy nem követtem el azt, amivel vádolnak, és ezt be is fogjuk bizonyítani. Fontos megjegyeznem, hogy az eredetileg hét vádpontból már csak egy maradt, és abban sem szerepel már tárgyi bizonyítékként a kábítószer

mondta a színész hétfőn az üggyel kapcsolatban. 

A tárgyaláshoz való jogról egyébként az elsőrendű vádlott sem mondott le, így a bíróság – a bizonyítási indítványok elhangzását követően – tárgyalásra utalta az ügyet.

Az eljárás így október 5-én és 7-én a vádlottak meghallgatásával folytatódik majd.

A korábbi, március 1-jei előkészítő ülésen a harmad- és negyedrendű vádlott nem ismerte be bűnösségét, az ügy ötödrendű vádlottja (akitől szintén kábítószert vásárolhattak) pedig ismeretlen helyen tartózkodik, ezért vele szemben elfogatóparancs van érvényben, és távollétében zajlik az eljárás.

Árpa Attila a bírósági ügye mellett azzal került nemrég a médiafigyelem középpontjába, hogy ő lesz a TV2 Nagy Ő című műsorában a következő évad főszereplője.