Joe Biden után ön is megcsodálhatja a világ egyik legkülönlegesebb autóját

280634923 332214472381837 5460464229566034575 n
2022.05.11. 16:55
A négykerekűek szerelmesei körében méltán elismert svéd tuningműhely, a Powered by Johan által épített, teljesen egyedi Dodge Chargert az amerikai elnök után az idei AMTS-en, azaz hazánk legnagyobb éves autómustráján bárki megtekintheti majd Budapesten.

Különleges autócsodával készül az idén május 27. és 29. között megrendezendő Automobil és Tuning Show-ra, azaz az AMTS-re a budapesti szervezőgárda, ugyanis a több száz különleges négykerekű között egy teljesen egyedi Dodge Charger is feltűnik majd. 

Ez a típus ugyan nem számít magában rendkívülinek, azonban a show-ra érkező darab igazi remekmű. A neves svéd tuningműhely, a Powered by Johan garázs által megépített Charger RTR talán az egyik legszebb, de egészen biztosan az egyik legismertebb épített autónak számít a világon. 

A jármű az utolsó csavarig egyedi, az 1968-as alap Chargerre épített gépet közel öt évig, 15 ezer munkaórán keresztül alakította remekművé a svéd műhely csapata. A munka nem volt hiábavaló, 2018-ban ezt az autót választották meg Európa legszebb tuningautójának a European Tuning Showdown nevű kiállításon.

Különlegességét és népszerűségét jól mutatja, hogy a jelenlegi amerikai elnök, Joe Biden is megcsodálta az egyedi Chargert, de a tengerentúlon az egyik legnagyobb autómogulnak tartott Jay Leno is gratulált a gépcsodához. 

Nem is meglepő, hiszen a karosszéria minden egyes eleme át lett alakítva, magával az alvázzal együtt: nyújtva, szélesítve, peremezve, újragyártva, hogy a levegős futómű tökéletesen rá tudja engedni a bódét a hihetetlen méretű – elöl 11x22, hátul 15,5x24 colos – kerekekre. A felnik szintén teljesen egyediek, nem gurul az utakon még egy ilyen szett a világon.

Ez azonban nem minden, az autó kinézetére a koronát a makulátlan vörös, fekete, ezüst és arany árnyalatokból egyedileg kevert Viking Blood fényezés teszi fel, amely minden fényviszony mellett más-más színt biztosít az egyedi Dodge-nak.

Természetesen nem csak a küllemre adtak a tervezők, a technikai részletek is különlegesek. Az autó egy Dodge Viper V10 motorját kapta meg, amelyet két óriási Borg Warner turbóval támogattak meg a svédek. Emellett egy erősített Viper kuplung és egy hatsebességes Tremec váltó gondoskodik arról, hogy a különleges négykerekűből kipréselhesse használója a vélhetően négy számjegyűre rúgó lóerőket. 

A csillogó külső és az igazi vadállatot rejtő motortér mellé elképesztő belső tér is dukál, az autó utasának luxusérzését – a teljesen egyedi műszerfalat, a műszereket, a kormányt, az üléseket és a bukócsövet is magába foglaló – magas minőségű bőrbevonat biztosítja, míg a csomagtérben egy hifiinstalláció kapott helyet.

Hazánk legnagyobb autókiállítása és show-ja, az AMTS idén május végén tér vissza a Hungexpo falai közé, ahol a több mint százezer négyzetmétert elfoglaló rendezvényen a különleges tuning- és veterán autók mellett driftverseny, off-road show és rengeteg program várja az érdeklődőket. A Charger RTR-t a Hungexpo A pavilonjában állítják ki. 

(Borítókép: Powered By Johan)