Kiderült, mi segített Kóbor János lányának átvészelni édesapja elvesztését

DMOHA20121006004
2022.05.11. 08:17
Az orvosi pályán gondolkozik Léna, a decemberben meghalt Kóbor János 15 éves lánya. Az Omega együttes néhai frontemberének gyermeke azt is elárulta, mi segített számára elviselni az édesapja elvesztése miatti fájdalmat.

Még tavaly december 6-án hunyt el Kóbor János, az Omega frontembere. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes hamvainak egy részét a Szent István-bazilikában helyezték végső nyugalomra, míg egy részét a Balatonba szórták, végakaratának megfelelően.

A család mellett az együttes tagjai is gyászolják a 78 éves korában meghalt előadót. Nemrég a zenész 15 éves lánya, Léna beszélt arról, mi történt vele édesapja elvesztése óta.

A papa halála utáni napon volt egy fellépésem egy táncversenyen. Én nem hátráltam meg ettől, mert a tánc erőt adott elviselni a fájdalmat. Most először is a továbbtanulásra összpontosítok, ahol a gimnázium a következő lépés. Azt hiszem, még van időm eldönteni, hogy pontosan milyen pályára lépek. Nekem nem kérdés a továbbtanulás, mert mindenki többdiplomás volt mindkét szülőm családjában

– fogalmazott Léna a Borsnak, aki ennek ellenére szeretné, ha a zene és a tánc továbbra is része maradna az életének.

A lány elmondta, hogy ő is egy komolyabb pályát szeretne választani magának, ezen elképzelésével édesanyja is egyetért. Ha most kellene döntenie, akkor az orvosi hivatást választaná, ahogy bátyja is, aki fogorvosként dolgozik. 

(Borítókép: Kóbor János 2012. október 6-án. Fotó: Mohai Balázs / MTI)