Meghalt a Maffiózók és a Szex és New York színésze

GettyImages-168075744
2022.05.13. 12:36
A sorozatszínész halálhírét felesége jelentette be, Bruce MacVittie 65 évesen egy manhattani kórházban vesztette életét.

A színész – felesége tájékoztatása szerint – szombaton hunyt el, a halál oka egyelőre nem ismert. MacVittie olyan népszerű alkotásokban vállalt szerepet karrierje során, mint a Maffiózók, a Szex és New York, az Esküdt ellenségek vagy a Miami Vice – írja a Page Six

Karrierje a Broadwayn indult, ahol Al Pacino munkatársaként 1983-ban az American Buffalo című darabban kapott lehetőséget, aminek később a főszerepét is eljátszhatta. Legutóbb a Netflixnél bemutatott A Central parki ötök című alkotásban láthatták a nézők. Halálhíre a közönség mellett kollégáit is megrázta. 

Szerettem Bruce MacVittie-t. Alakításai mindig ragyogók és ízlésesek voltak, öröm volt nézni. Ő volt a New York-i küszködő színész igazi megtestesítője. Hiányozni fog nekünk

– mondta a 82 éves Al Pacino a New York Timesnak.

Az Esküdt ellenségeken MacVittie-vel együtt dolgozó producer, Warren Leight megható sorokkal és egy régi fotóval emlékezett barátjára, kollégájára. 

Nem sokkal ez után a kép után találkoztam vele először. Gyönyörű, őszinte színész és ember volt. Egy igazi adu

– posztolta a rendező Twitter-oldalára. 

Bruce-t felesége, Carol és lányuk, Sophia Oliva Ochs MacVittie gyászolják.

(Borítókép: Bruce MacVittie 2005. május 5-én. Fotó:  Hiroyuki Ito / Getty Images)