Boris Becker a steakhez szokott, nem bírja a börtönéletet

3297967-highres
2022.05.14. 14:15
Hiába került még csak pár hete börtönbe, már most elege van a rácsok mögötti életből a korábbi világelső német teniszcsillag Boris Beckernek, aki a jobb koszt és körülmények reményében bízik benne, hogy már karácsony előtt Németországban folytathatja büntetése letöltését.

Mint arról beszámoltunk, két és fél év börtönre ítélték a teniszbajnok Boris Beckert, aki nem tudott visszafizetni egy mallorcai villára felvett kölcsönt, és emiatt csődöt jelentett – ám kiderült, hogy 2,5 millió fontnyi eltitkolt vagyona volt. Köztük egy ingatlan a németországi Leimenben, egy erre a házra felvett kölcsön, valamint 66 ezer font értékű részvény egy technológiai cégben. 

Az azóta az Egyesült Királyság egyik legrosszabb börtönébe, a wandsworthi büntetés-végrehajtási intézetbe bekerült Becker nehezen szokja meg az életet a rácsok mögött, a börtönkosztra és a zajra is állandóan panaszkodik – írja a DailyMail.

Az evés mellett az alvás is nehézséget okoz Beckernek, ami az informátor szerint annak köszönhető, hogy a cella mindössze hat négyzetméter. Nem kell azonban sokáig sanyarú körülmények között szenvednie a visszavonult teniszezőnek, ugyanis a hírek szerint hamarosan hazájába, Németországba szállíthatják át, ahol folytatja büntetésének letöltését.

Boris Becker a steakhez szokott, nem bírja a börtönkosztot

Egy bennfentes szerint az 54 esztendős elítélt nehezen adja lejjebb megszokott luxuséletét, az első étkezésénél pedig állítólag kiakadt, hogy sózott marhahúst kapott, pedig ő a steakhez szokott hozzá.

BECKER PROBLÉMÁJÁT JÓL MUTATJA, HOGY HETI 10 FONTOS (4500 forintos) ZSEBPÉNZÉT A SZÁMÁRA SZEGÉNYES KOSZT KIEGÉSZÍTÉSÉRE KÖLTI, ÁLLÍTÓLAG CSOKIVAL, BANÁNNAL, KEKSszEL PRÓBÁLJA CSILLAPÍTANI ÉHSÉGÉT. 

Természetesen a 30 hónapnyi börtön nem válik semmissé, így nem ünnepelheti luxusvillában és steakkel a karácsonyt, azonban a német büntetés-végrehajtás jóval enyhébb, mint a briteknél, így sokkal kellemesebb körülményekre számíthat Becker. 

Nagyon bízik abban, hogy már karácsony előtt átszállítják Németországba, ahol sokkal enyhébb büntetés-végrehajtási rendszerrel kell megbirkóznia

– mondta a The Sunnak egy bennfentes.

(Borítókép: Boris Becker. Fotó: Adrian Dennis / AFP)  • Hírek
  • Hírek