Elon Musk az életét félti, milliárdos youtuberre hagyná a Twittert

2022-04-26T133734Z 1210031212 RC29NT9VENY6 RTRMADP 3 TWITTER-M-A
2022.05.15. 07:34
A világ legvagyonosabb embere attól tart, hogy az ukránoknak nyújtott segítsége miatt az oroszok az életére törnek, emiatt pedig már el is búcsúzott az őt kedvelőktől. A Twittert megvásárló Musknak a közösségi oldal sorsa miatt azonban halála esetén sem kell aggódnia, ugyanis elnöki székét a milliárdos tartalomgyártó MrBeastnek adná át.

Hiába váltott nemrég gazdát a tengerentúlon meglehetősen népszerű kék madaras közösségi oldal, máris új tulajdonos került látókörbe a háza táján. 

Természetesen arról szó sincsen, hogy a Twittert felvásárló Tesla-vezér, Elon Musk máris ráunt legújabb szenvedélyére. Szólásszabadságért folytatott harcát nem adja fel, a techguru mégis attól tart, megtörténhet, hogy elveszíti az oldalt. Sőt nemcsak az oldalt, az életét is, ugyanis saját oldalán a napokban sokat mondó bejegyzést tett közzé – szúrta ki a  Todby

Ha rejtélyes körülmények között meghalnék, örülök, hogy ismerhettelek titeket

– posztolta a milliárdos oldalára, amelyen jelenlegi aktivitása erősen Donald Trump fénykorára hajaz. 

Az elsőre igen drámainak tűnő bejegyzés ugyan sokakban azonnal kérdéséket és összeesküvés-elméleteket ébresztett, akadt olyan is, aki igazán humorosan fogta fel Musk posztját. Közéjük tartozott a YouTube-on 95 milliós feliratkozó bázissal rendelkező MrBeast – polgári nevén Jimmy Donaldson – is, aki a Tesla-vezér halálának gondolatával eljátszva komoly terveket szőtt. A tartalomgyártó az Elon Musk számára legrosszabb forgatókönyvet jelentő történések esetén lecsapna a Twitterre, amelyre már a techguru is áldását adta. 

Ha ez megtörténik, megkaphatom a Twittert?

– írta MrBeast a világ legvagyonosabb emberének bejegyzése alá, aki nemes egyszerűséggel egy „Ok”-val rövidre zárta az öröklés kérdését. 

Ahogyan arról az Index is beszámolt, Elon Musk 44 milliárd dollárért, még április végén vette meg a közösségi oldalt, amelyet szeretne megreformálni, céljául tűzte ki, hogy a Twitter semmilyen esetben se sértse a törvényeken felül a szólás- és a szabad véleménynyilvánítás jogát, amelynek köszönhetően több korábban letiltott személy, így akár az előző amerikai elnök, Donald Trump is újra a közösség tagja lehet. 

A Twitter körüli felhajtás mellett Musk azzal került be a hírekbe, hogy az orosz–ukrán konfliktus kapcsán öklözésre hívta Vlagyimir Putyint, hogy úgy döntsék el Ukrajna sorsát, majd technológiai tárházának köszönhetően többször is igyekezett az ukrán embereket segíteni. A kommentelők között sokan ezt gondolják rejtélyes bejegyzés okának, míg többen az oroszok bosszújától féltik a dollármilliárdos techvezért. 

A fenyegetés valós lehet, ugyanis az orosz űrügynökség, a Roszkozmosz vezetője, Dmitrij Rogozin az állami médiában Oroszország ellenségeként beszélt Muskról, amiért a műholdas internetelérést elősegítő Starlink-termináljait az ukrán katonaság, ezzel együtt a nácinak titulált Azov zászlóalj részére bocsájtotta, a szállításban pedig az amerikai hadsereg segédkezett. 

Elon Musk egyértelműen segítette az ukrán fasiszta alakulatok felszerelését, emiatt felelősségre kell vonni, mint egy felnőttet, hiába játssza a hülyét

– mondta Rogozin.

Ugyan egyelőre nehezen elképzelhető, hogy Elon Musk kiiktatásán agyalna az orosz vezérkar és titkosszolgálat, esetleges halála esetén a Twitter elnöki székébe beülő MrBeast eddigi tevékenységét az alábbi videón vagy a tartalomgyártó csatornáján ismerhetik meg. 

(Borítókép: Dado Ruvic / Reuters)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport