Delhusa Gjon meghívást kapott a dalai láma születésnapjára

2022.05.16. 14:19
A zenészt már évek óta foglalkoztatja a spiritualitás és a vallás. Kiadandó popmeditációs albuma mellett hatalmas megtiszteltetés is érte, hiszen ott lehet a buddhista vallási vezető, a dalai láma közelgő születésnapján.

Nem mindennapi élményben lehet része a legtöbbek számára a Nika se perimeno című slágeréről ismert Delhusa Gjonnak, aki a közeljövőben a világ egyik legismertebb emberével találkozhat. 

A zenész ugyanis meghívást kapott a tibeti buddhista vallási vezető, a dalai láma születésnapjára. 

Meghívást kaptam a buddhista templomba a dalai láma születésnapjára. Oda fogok ellátogatni

– nyilatkozta a Borsnak az előadó, akinek a hit kiemelt szerepet tölt be a mindennapjaiban. 

Delhusa Gjon életének spiritualitása és vallási elkötelezettsége már évek óta szerves része, volt, hogy hét évre egy indiai kolostorba vonult, hogy hallgassa a tanításokat, elmondása szerint felsőbb szintű emberi kommunikációval foglalkoztak.

Az eddig csak a magánéletében megjelenő életfelfogást azonban most a zenéjében is bemutatná, emiatt egy popmeditációs albumon dolgozik. 

Már nem csak a popversenyben vagyok, ott igyekszem átadni a helyem egy újabb korosztálynak. Ez pedig azt eredményezte, hogy szélesedett a látóköröm. Mindig is szívközpontú volt a pályafutásom, egy meditatív-lírai énekesnek tartottak

– folytatta az énekes, aki szerint minden dalában az egymás iránti szeretetet igyekezett átadni az embereknek. 

A dalai láma, azaz Tendzin Gyaco a tizennegyedik, aki betölti ezt a tisztséget. Mindössze tizenöt esztendős volt, amikor 1950-ben a tibeti trónra lépett, amellyel a régió legfontosabb politikai és vallási vezetője lett. A dalai láma július 6-án ünnepli 87. születésnapját, amelyen így Delhusa Gjon is átadhatja jókívánságait neki.