114 éve született a James Bond megalkotója – tesztelje, hogy mindent tud-e róla

GettyImages-3359193
2022.05.28. 08:27

Ian Fleming a könyvsorozataival egy életre beírta magát a történelembe, mivel az általa megalkotott James Bond karaktere azóta is az egyik legnépszerűbbnek mondható. Az író ma 114 éve született, a köteteknek és az azokból készült filmeknek hála pedig az emléke még ma is él. A titkosügynök élete köré fonódó történetek egyes szereplőit a saját ismerősi köréről mintázta, bár az utolsó, tizennegyedik részt végül nem tudta befejezni.

Az évtizedek alatt már számtalanszor húztak párhuzamot James Bond és Ian Fleming életútja közé, ám hogy a könyvek milyen mértékben tartalmaznak valós eseményeket vagy szimpla fikcióról van szó, az már valószínűleg soha nem derül ki. Ha eddig azt gondolta, mindent tud nemcsak az íróról, hanem a James Bond-univerzum születéséről, akkor az alábbi kvízben tesztelheti tudását. 

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

(Borítókép: Ian Fleming brit író 1958. március 24-én. Fotó: Express / Getty Images)