Kórházba került Vitray Tamás

20150211 Vitray Tamas 6
2022.06.02. 07:24
Kórházban van Vitray Tamás, a Kossuth-díjas újságíró, riporter nem kívánt nyilatkozni az állapotáról, szűkszavúan csak annyit közölt: nem tartozik másra. A Magyar Televízió örökös tagja 89 évesen vonult vissza.

Kórházi kezelésre szorul Vitray Tamás. A műsorvezető állapotáról és arról, hogy mikor hagyhatja el az egészségügyi intézményt, nem tudni semmit, a Blikk megkeresésére csak annyit közölt, „az nem tartozik senkire, hogy mi a bajom”. 

Miért nincs a képernyőn?

„Sokan megszólítottak, hogy rég láttak, miért nem vagyok a képernyőn gyakrabban” – mondta egy interjúban nemrég Vitray.

Akkor döbbentem rá, hogy a távollétem jobban hat, mint a jelenlétem. Ha látnak, lehet, hogy azt mondják, ez a Vitray is megöregedett. De így, hogy már nem vagyok és nem leszek képernyőn, talán azt kérdezik, miért nem látnak gyakrabban

– fogalmazott, hozzátéve: manapság már ritkán néz tévét, mert vigyáznia kell a szemére, „de amit lát, az eléggé egysíkú”.

Egy másik felületen ehhez hozzátette: nem érzi magát alkalmatlannak a szereplésre, de nem is akarja kivárni, amíg ez eljön. Azt azért nem zárja ki, hogy 100 évesen elgyengül, két csinos nő bevezeti majd a stúdióba, és motyog valamit.

(Borítókép: Karip Tímea / Index)