Fekete Giorgio sokat köszönhet Dave Grohlnak

2022.06.08. 10:10
A Carson Coma énekese a szülei által nagyon sok Foo Fighterst hallgatott, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy zenei pályára lépjen. Az én lemezem című sorozat friss epizódjából az is kiderül, hogy melyik album volt az, amelyikért életében először pénzt adott.

Az én lemezem című sorozatban húsz magyar zenész mesél arról az albumról, amely igazán fontos számára. A kisfilmek a projekt YouTube-csatornáján és az Indexen debütálnak, ami közös bennük, hogy a megszólaló zenészek egytől egyig fellépnek a két év után újrainduló Telekom VOLT Fesztiválon.

A korábbi részekben Marsalkó DávidLábas VikiBagossy NorbertBérczesi RóbertMC ColumboSzendrői Csaba, valamint Dzsúdló mesélt a favorit korongjáról, ezúttal pedig a Carson Coma énekese mutatja be azt a lemezt (illetve lemezeket), amely meghatározó volt számára.

Fekete Giorgio életének első zenei albuma egy agyonmásolt Neurotic-kazetta volt, amely Budapesti látnok címmel jelent meg. Saját pénzén egy Herb Alpert & The Tijuana Brass-korongot vett meg először a devecseri bolhapiacon, amit máig nagyon jó vásárnak tart. Viszont azok a lemezek, amelyek elindították benne, hogy zenével akarjon foglalkozni, a szülei másolt Foo Fighters-albumai voltak, amelyeket hosszú autóutak közben hallgatott a család. 

Az első zenei emlékem a Foo Fighterstől a Learn to Fly című dal, ami konkrétan egy nappal azelőtt jelent meg, 1999. október 8-án, mint ahogy megszülettem volna. 

Az első album, amelyet már tényleg lemezként hallgatott, észrevételezve, hogy az bizony egy kerek egész, és a daloknak tematikában tényleg van közük egymáshoz, az Lou Reed Transformer című kiadványa volt. Hogy mi az, ami annyira megfogta benne, az az alábbi videóból kiderül: