JumoDaddy már nem képes arra, amit a Hendrix-lemezeknél még tudott

2022.06.11. 09:58
Az én lemezem friss epizódjában Horváth Gáspár, azaz JumoDaddy mesélt a kedvenc korongjáról.

Az én lemezem című sorozatban húsz magyar zenész mesél arról az albumról, amely igazán fontos számára. A kisfilmek a projekt YouTube-csatornáján és az Indexen debütálnak, ami közös bennük, hogy a megszólaló zenészek mind fellépnek a két év után újrainduló Telekom VOLT Fesztiválon.

A korábbi részekben Marsalkó Dávid, Lábas Viki, Bagossy Norbert, Bérczesi Róbert, MC Columbo, Szendrői Csaba, Dzsúdló, Fekete Giorgio, Vitáris Iván és Azahriah mesélt a favorit korongjáról, ezúttal pedig Horváth Gáspár, művésznevén JumoDaddy mutatja be azt a lemezt, amely valóban meghatározó volt számára.

JumoDaddy édesapja hatására Jimi Hendrix lemezeit hallgatta annak idején, amihez pozitív, gyermekkori élmények kapcsolódnak. Hétévesen már zongorázott, és megpróbálta a korábban hallott dalokat valahogy kifejezni, illetve hagyni, hogy hatással legyenek rá. Elmondása szerint a The Jimi Hendrix Experience második albuma, az Axis: Bold as Love egyfajta hangulati élmény volt számára akkor. 

Zenészként ma már analitikusan hallgatja a lemezeket, picit sajnálja is, hogy már nem képes úgy tekinteni rájuk, mint azok, akik nem játszanak hangszeren. Hogy mit gondol Jimi Hendrix munkásságáról, arról az alábbi videóban részletesen is mesélt: