Kevin Spacey szexuális zaklatás vádjával áll bíróság elé Angliában

32B77KK-highres
2022.06.13. 19:53
A színésznek csütörtökön kell megjelennie a westminsteri törvényszék előtt. Spacey májusban azt nyilatkozta, biztos benne, hogy be tudja bizonyítani ártatlanságát.

Kevin Spacey amerikai színész ellen három férfi ellen elkövetett négyrendbeli szexuális zaklatás miatt emeltek vádat – erősítette meg a Metropolitan Police a BBC tudósítása szerint. A 62 éves férfinak csütörtökön kell megjelennie a westminsteri törvényszék előtt.

  • A színészt kétrendbeli szexuális erőszakkal vádolták meg egy most 40 év körüli férfi ellen még 2005 márciusában Londonban.
  • Egy most 30-as éveiben járó férfi elleni 2008 augusztusában Londonban elkövetett szexuális támadás és egy személy beleegyezés nélküli, szexuális tevékenységre való rábírása miatt emeltek még vádat a kétszeres Oscar-díjas színész ellen. 
  • A negyedik vádpont szexuális erőszak egy másik, most szintén 30-as éveiben járó férfi ellen szól, akivel 2013 áprilisában Gloucestershire-ben találkozott.

Spacey korábban azt mondta, hogy önként fog megjelenni a brit bíróságon, hogy válaszoljon a felhozott vádakra. A House of cards sztárja májusban a Good Morning Americának adott nyilatkozatot, amelyben azt mondta, biztos benne, hogy be tudja bizonyítani ártatlanságát.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(Borítókép: Kevin Spacey  a „House of Cards” című televíziós sorozat premierje előtt Londonban 2015. február 26-án. Fotó: Justin Tallis / AFP)