Nem fognak örülni a Johnny Depp-rajongók: kutatás bizonyítja, hogy Amber Heard arca a legszebb a világon

GettyImages-1225395982
2022.06.22. 16:12
Egy kutatás szerint – amely az aranymetszést veszi alapul – a korábbi házaspár rágalmazási pere alatt sokak által megutált és megvetett színésznő arca lehet a legszebb a világon. A vizsgálat során emellett az is kiderült, hogy Kim Kardashian a szemöldökök, Scarlett Johansson a szemek, Emily Ratajkowski pedig a szájak koronázatlan királynője.

Az elmúlt hetekben tele voltak a hírek Johnny Depp és Amber Heard tárgyalásával és annak utózöngéivelA Karib-tenger kalózai-filmek színészének győzelmével végződő rágalmazási perben a közvélemény és a rajongók többsége teljes vállszélességgel Depp mellé állt, míg Amber Heardre komoly gyűlöletcunami zúdult. 

Azonban annak ellenére hogy a többség nem a színésznő mellett áll ki, Amber Heard is nyertesnek mondhatja magát, ugyanis egy kutatás szerint a színésznő a legszebb arcú nő a világon. 

Dr. Julian De Silva, a londoni Fejlett Arckozmetikai és Plasztikai Sebészeti Központ munkatársa arctérképezési technikát használt annak megállapítására, hogy kinek van a legszebb arca a világon.

Van egy aránymutató

A kutatást még 2016-ban kezdte a szakember, amihez az aranymetszés arányait vette alapul. A fí-arányszámmal ugyanis De Silva szerint meghatározható egy-egy arc vagy arcvonás tökéletesnek vélt aránya. 

Ezen elméletet vette alapul De Silva, aki egy számítógépes szoftver segítségével kereste a legszebb női arcot. A végeredménynek a Johnny Depp-rajongók aligha fognak örülni, ugyanis a színész korábbi felesége, Amber Heard elképesztő, 91,85 százalékos eredménnyel zárt, amellyel a kutató által elemzett személyek között a legmagasabb eredményt érte el. 

A görögök felfedezték, hogy ez az arány a természetben mindenhol előfordul, és évezredek óta azt hitték, hogy ez rejti a világ legszebb arcainak titkos képletét

– vélekedett akkoriban De Silva.

Az új, számítógépes arctérképezési technikának köszönhetően most a szoftver és az arányszám használatával sokkal pontosabban tudják megállapítani a szépséget, mint korábban. 

Régóta úgy gondolják, hogy az 1,618-as fí-arány rejti a szépség titkát, de most a számítógépes feltérképezésnek köszönhetően sokkal pontosabban tudjuk mindezt alkalmazni 

– tette hozzá.

De Silva kutatása, amellett hogy Amber Heardöt találta a legszebb arcú nőnek, ugyanezzel a technikával megállapította, hogy Kim Kardashiannak a legjobb a szemöldöke, Scarlett Johanssonnak a legszebb a szeme, Emily Ratajkowskinak pedig a legtökéletesebb az ajka.

A szakember azonban itt sem állt meg: az arcfeltérképezési technika segítségével összegyúrta a tökéletes arcot – De Silva Amber Heard orrával, Kim Kardashian szemöldökével, Scarlett Johansson szemével, Rihanna arcformájával, Emily Ratajkowski ajkával és Kate Moss homlokával alkotta meg a legmagasabb tökéletességi százalékot elérő arcot.

Ahogy arról az Index is beszámolt, Johnny Depp néhány hete nyert pert a színésznő ellen, amelynek értelmében Amber Heardnek 8,35 millió dollár kártérítést kell fizetnie a színésznek.

(Borítókép: Chris J Ratcliffe / Getty Images)