Brad Pitt: Az utolsókat rúgom

GettyImages-1170981710
2022.06.23. 09:42 Módosítva: 2022.06.23. 09:45
Sandra Bullock után újabb hollywoodi filmcsillag vonulhat vissza a színészettől, ugyanis Brad Pitt bejelentette, hamarosan nyugdíjba vonul. Ugyan a színésznő nem teljesen hagyja el Hollywood világát, a hatvanhoz közelítő Pitt úgy érzi, az utolsókat rúgja karrierjében, emiatt pedig nem sokáig láthatjuk már a mozivásznon.

A jelenleg is aktív hollywoodi filmcsillagok közül kétségtelenül az egyik olyan férfiszínész, akinek nevét és arcát talán a világ minden pontján ismerik. A kétszeres Oscar– és háromszoros Golden Globe-díjas színészt közel a hatvanhoz töretlen népszerűsége ellenére azonban már foglalkoztatja a visszavonulás gondolata, egy friss interjúban pedig elmondta, karrierje utolsó szakaszához ért, és hamarosan visszavonulhat. 

Az 58 esztendős hollywoodi csillag a GQ-nak elmondta, belefáradt a színészkedésbe, így komolyan fontolóra vette, hogy hamarosan visszalép a filmes világ rivaldafényétől. 

Úgy gondolom, hogy az utolsókat rúgom. Ez az utolsó fél vagy harmadévem. Hogy, milyen lesz ez az időszak, és hogy szeretném megtervezni ezt? Ezek a kérdések jelenleg

– mondta Brad Pitt

Pitt mindössze 22 éves volt, amikor a filmes szakmába került, olyan ikonikus filmek köthetők a nevéhez mint a Harcosok klubja, a Pénzcsináló, az Ocean's eleven-filmek, vagy a Volt egyszer egy Hollywood, amiért 2020-ban megkapta második Oscar-díját is.

A sikeres és népszerű színész annak ellenére, hogy úgy érzi, ideje nyugdíjba vonulni, művészemberként továbbra is hajtja az alkotási vágy. 

Én is egy olyan teremtés vagyok, aki a művészeten keresztül fejezi ki a mondanivalóját. Mindig alkotni akarok, ha nem teszem, akkor meghalok

– tette hozzá.

Ugyan az öregedés jeleit már érzi magán Pitt, igyekszik közel a hatvanhoz is remek formában tartani magát, ami miatt a pandémia alatt komoly elhatározásra is jutott, letette a cigarettát, mint akkor mondta, „abban a korban vagyok, amikor már semmi jó nem származhat a dohányzásból”. 

A színész ugyan visszavonulásáról pontos időpontot nem árult el, úgy érzi, a színészkedés nélkül is boldog lehet, hiszen 58 évesen már eljutott arra a szintre, hogy tud örülni az apró dolgoknak. 

Szerintem az öröm is egy újabb felfedezés az élet ezen szakaszában. Mindig csak a jelenben éltem, mondhatni sodródtam az árral a következő dolog felé. Éveken át küzdöttem enyhe depresszióval, és amint erre rájöttem, megpróbáltam megélni a szép és a rossz dolgaim is. Ekkor lettem képes arra, hogy igazán elkapjam az örömteli pillanatokat

– vallotta be a színész.

A filmcsillag rajongóinak sem kell aggódniuk, hiszen Brad Pitt hamarosan még látható lesz A gyilkos járat című filmben. A modern Japánban játszódó akció-vígjátékban Pitt egy gyakorlatból kirázódott bérgyilkost alakít majd, aki egy szuperexpresszvonatra vált jegyet a könnyű munka reményében.

(Borítókép: Brad Pitt 2019. augusztus 29-én. Fotó: Vittorio Zunino Celotto / Getty Images)  • Tippek
  • Csok