2024. június 20. 15:00
Szlovénia
Szerbia
Fussballaréna München II. forduló
2024. június 20. 18:00
Dánia
Anglia
Frankfurt Arena II. forduló
2024. június 20. 21:00
Spanyolország
Olaszország

Havas Henrik: Életem legnagyobb tévedése volt, hogy tévézni kezdtem

2022.06.25. 10:06
A műsorvezető nem kifejezetten örül annak, hogy anno tévézésre adta a fejét. Elmondása szerint már akkor is inkább az írásra kellett volna koncentrálnia.

Havas Henrik szombaton ünnepli a 73. életévét, aki egy időben a televíziózás ikonikus figurája volt, ám az utóbbi években már nem jellemzően szerepel a médiában, ennek is megvan az oka. Havas egyrészt kiemelte, mióta hatvanéves lett, nem ünnepli a jeles napot, nem foglalkozik az életkorával, azonban unokái születésnapjáról nem feledkezik meg soha. 

Havasné születésnapját is mindig elfelejtem, ahogyan a házassági évfordulónkat is, de egy jó feleség időben emlékezteti a férjét arra, ha fontos dátum közeleg

– mondta a Blikknek, hozzátéve, hogy nemrég járt orvosnál, aki azt mondta neki, a korához képest jól néz ki. Havas viccesen megjegyezte, hogy nejének is fizetne annyit, mint a dokinak, csakhogy ő is ezt mondja.

Elmondása szerint jó egészségnek örvend. Tavaly év végén ugyan megműtötték a térdét, mivel egy húsz évvel ezelőtti motorbalesetben elszakadtak a térdében a szalagok, amelyet most helyrehoztak. Ugyanakkor kijelentette, érzi magán, hogy már nem húszéves. Mint elárulta, jelenleg három könyvön is dolgozik, amelyek még idén megjelenhetnek, ha minden jól alakul. Az egyik egy krimi lesz, a másik Monique Covet szexuálterapeuta életével foglalkozik, míg a harmadik egy húsz éve gyógyult, egykor még heroinfüggő lány története köré körvonalazódik, aki addiktológus.

Bár az utóbbi időben inkább az írással volt elfoglalva, a tévézésnek sem mondott búcsút, mivel az N1TV-n saját műsora volt, ám a csatorna jövője bizonytalanná vált.

A főszerkesztő azt mondta nekem, hogy nyári szünetre megyünk, és nem tudja, hogy lesz-e folytatás. Engem nem zavar, ha nem lesz, mert életem legnagyobb tévedése volt, hogy tévézni és rádiózni kezdtem. Ez hatalmas hiba volt. Írni kellett volna, mármint szépirodalmat, szóval ilyen szempontból jól elcsesztem az életemet

– jelentette ki a lapnak Havas, valamint azt is megjegyezte, egykor még arra kérték fel, hogy forgatókönyveket írjon meg színdarabokat, de nem vállalta őket. 

Genetikailag lusta vagyok, meg volt bőven más dolgom, de abban biztos vagyok, ha lett volna menedzserem, már Hollywoodban lennék a filmiparban, de ez már elúszott

– tette hozzá.