Hat év után válik a világ egyik leggazdagabb házaspárja, milliárdok forognak kockán

GettyImages-1127187141
2022.07.02. 08:39
Nem válnak el békésen útjaik, Rupert Murdoch gyerekei miatt szakított feleségével, Jerry Hall-lal. Az 1989-es Batman-filmben feltűnt Hall és médiamogul férje nem kötött házassági szerződést, így a lelki sebek mellett a 91 éves Fox News-tulajdonosnak komoly anyagi kárt is okozhat a válás.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, szakított a Fox New tulajdonosa, az amerikai televíziós mogul Rupert Murdoch és színésznő-modell felesége, Jerry Hall. Ugyan a pár a szakítással kapcsolatban korábban nem akart megszólalni, a válás mégsem lehet annyira békés, mint ahogyan azt előzetesen gondolni lehetett. Hall ugyanis benyújtotta a válókeresetet, amelyben úgy indokolja a frigy felbontását, hogy a felek között kibékíthetetlen ellentét lépett fel. 

A többek között az 1989-es Batman-filmben feltűnt, 65 éves színésznő pénteken nyújtotta be a keresetet a Los Angeles-i bíróságon, amelyben nincsen feltüntetve, hogy a felek között a boldogító igen kimondása előtt köttetett volna házassági szerződés, így hatalmas vagyonnal léphet ki a házasságból a színésznő.

A többek között a Fox Newst, a Wall Street Journalt és a brit Sunt birtokló médiamogul

Murdoch vagyona ugyanis becslések szerint a 17 milliárd dollárt is elérheti, amelyből a válással komoly darabot haraphat ki Hall. 

A benyújtott dokumentumban a színésznő leszögezi, hogy nincsen pontos számadat arról, hogy mekkora a vagyon, és ebből őt mi illeti meg, ezt csak további információk begyűjtése után fogja tudni meghatározni. 

A petíció benyújtója nincs tisztában az összes különálló ingatlanvagyon és adósság teljes természetével és mértékével, ezért módosítani fogja ezt a petíciót, amint megfelelő információ áll a rendelkezésére

– áll a válókeresetben.

A The Mail értesülései szerint Hall néhány órával az után nyújtotta be a válókeresetet, hogy Murdoch e-mailben közölte vele, hogy vége a házasságnak. A színésznő azt mondta, rendkívül fáj a szíve a szakítástól, amiért a férje felnőtt gyermekeit okolja.

A bírósági papírok szerint Hall jelenlegi otthona Murdoch 13 hektáros szőlőültetvénye a kaliforniai Bel Airben, és körülbelül 37 millió dollárt (30,5 millió font) ér.

A 91 éves Murdoch vélhetően a válás miatt nem dől a kardjába, a médiamogul ugyanis korábban már négyszer átesett ezen, korábbi házasságaiból összesen hat gyermeke született. Hall sem elsőbálozó a komoly szakítások iskolájában, korábban a Rolling Stones rockbanda frontemberével, Mick Jaggerrel kötötte össze az életét, akivel négy közös gyermekük született. 

(Borítókép: Mike Coppola / VF19 / Getty Images)  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön