Kiengedték a börtönből a csalással vádolt Fekete Dávidot

2022.07.05. 17:12 Módosítva: 2022.07.05. 17:12
A Győri Járásbíróság kedden megszüntette a csalás bűntettével vádolt Fekete Dávid letartóztatását. Az énekest hosszú hónapok óta tartják letartóztatásban, miután több mint háromszázmillió forintnyi kárt okozott.

A bíróság előírása szerint a vádlott a tartózkodási helyéül szolgáló ingatlant csak külön engedéllyel hagyhatja el. A magatartási szabályok megtartását és a vádlott mozgását a rendőrség nyomkövető eszközzel ellenőrzi. A bíróság döntése értelmében a vádlott esetében a személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés alkalmazása továbbra is szükséges.

A Győri Járásbíróság emlékeztetett: a vádlott terhére rótt legsúlyosabb bűncselekmény öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, amely büntetési tétel a halmazatra irányadó szabályok miatt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztésre emelkedik. A délután kiadott közlemény szövege szerint a szökés és bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll, ezek azonban a bíróság szemében nem olyan közvetlenek és reálisak, mint a letartóztatás elrendelésekor.

A vádlott személyi körülményei rendeződni látszanak, családi kötődése, kiskorú gyermekei iránti érzelmei a szökés, elrejtőzés veszélye ellen hat. A bíróság álláspontja szerint a szökés és bűnismétlés lehetőségének megakadályozása a bűnügyi felügyelet elrendelésével is elérhető a bíróság által előírt magatartási szabályok ellenőrzése mellett

– jelentette ki az ügyben eljáró testület.

Ahogy arról az Index is beszámolt, a Megasztár korábbi versenyzőjét, Fekete Dávidot még tavaly májusban vette őrizetbe a rendőrség, miután többen állították, hogy a férfi anyagilag megkárosította őket, egyre halmozódó adósságait pedig nem törlesztette. Volt olyan károsult, aki azzal vádolta a gyanúsítottat, hogy egy bűnszervezet tagja.