A Best of Balaton mai állomásán egy olyan étterembe látogatunk el, amely szinte mindennel szembemegy, amit eddig a balatoni vendéglátásról gondoltunk.

A Mór24 neve sokakat megtéveszthet, az egyre népszerűbb globális fúziós éttermet ugyanis nem Móron, hanem Balatonfüreden, a Jókai Mór utcában kell keresni. Almás Edit és Albrecht Tamás tizenöt évnyi utazás után horgonyzott le itt, újat mutatva nemcsak a tányéron, hanem a borlapon is.

A small plate világa még igazi újdonságnak számít Magyarországon, pláne a Balatonnál, ahol a kisadagos tálalás mindennel szembemegy, ami eddig a vendéglátást jellemezte. A Mór24-ben járva viszont bárki megbizonyosodhat arról, hogy a gasztronómiában nem a méret a lényeg.

Az alapítók az alapanyagoknál a hazait részesítik előnyben, de mindezt a világ fűszereivel elkészítve, így kerülhet az étlapra például sült répa joghurttal, koriandermaggal, balzsamecettel és mandulával. A fél világot bejárt pár saját élményeit alapul véve tulajdonképpen saját magának alapított éttermet, amelyet egyre többen fedeznek fel.

Sosem étteremben ettünk, mindig az utcán, a helyi ételeket kerestük, és ezzel sokkal jobban megismertük a gasztronómiát

– mondja Almás Edit, aki szerint egyre nyitottabbak az emberek egy kénmentes pet-natra vagy a serpenyőben kisütött friss kovászra.

A Mór24 jövőre várja a nagy berobbanást, amihez minden adott: a nyolcfős csapat teljes összhangban működik, és addigra lezárulnak a tervezett fejlesztések is.