Magyarország legújabb fesztiválja, a ZamJam az északi partot próbálja átcsempészni Zamárdiba, így Till Attilának, a program házigazdájának ki sem kell mozdulnia kedvenc városából. Hogy ez miért fontos, az már a MOL Nagyon Balaton podcast első perceiben kiderült.

A ZamJam egyik fellépője, Geszti Péter rögtön megkapta az áruló jelzőt a megveszekedett déli parti Till Attilától, amikor nem határolódott el az északi parthoz kötődő Ördög Nórától. A Zamárdiban július 28-án startoló ZamJamen viszont értelmét veszti a partok közötti rivalizálás, a szervezők szándéka szerint egy nagy, közös balatoni csúcstalálkozón bulizhatnak és pihenhetnek majd a látogatók.

Lobenwein Norbert fesztiváligazgató elmondta: a ZamJamet nem is akarták fesztiválnak hívni, annyira különbözik attól, amit eddig megszokhattak a Zamárdiban élők. A programok nemcsak egyetlen helyszínre koncentrálódnak majd, lesz zene a kőhegyi kilátónál, a vízparti teraszon jazzkoncertek, gasztro- és irodalmi programok várják a vendégeket, a város pedig egyetlen nagy képzőművészeti tárlattá változik három napra.

Esténként a zenéé lesz a főszerep, mások mellett a Kool & the Gang, Shaggy, Geszti Péter, Charlie és Szikora Róbert is fellép majd. A MOL Nagyon Balaton Színpad egyik fontos programja a Best of Balaton idei győzteseinek bemutatása, a húsz jelölt egyike az Index különdíját is megkapja majd.

A beszélgetésből kiderül még, 

  • hogy bír el Zamárdi ennyi fesztivált;
  • mit jelent a Geszti Funky, mivel készül Geszti Péter a ZamJamre;
  • hogyan tud egy zenekar megújulni, fenntartani az érdeklődést;
  • kinek a zenéjére bulizhatunk még Zamárdiban, és milyen más programokat hoz el a ZamJam.

Podcastsorozatunk egészen augusztus végéig hétről hétre mutatja be a Balaton legfontosabb programjait, tartsanak velünk legközelebb is!