Nem bírták a fullasztó közeget, Chris Hemsworth és Harrison Ford is nemet mondott Hollywoodra

GettyImages-282085
2022.07.26. 11:32
Hiába, hogy a siker, csillogás és a gondtalan luxusélet jut eszünkbe elsőként Hollywoodról, a Los Angeles-i városrész nem minden híresség számára jelent igazi otthont – többek között Chris Hemsworth, Harrison Ford vagy Nicole Kidman sem érezte jól magát a zajos, mindig nyüzsgő városban. De ki és miért hagyta ott LA-t?

A hétköznapi ember számára kívülről Hollywood maga lehet a mennyország, hatalmas villák, luxusautók és persze az úton-útfélen feltűnő hírességek látványa ámulatba ejtő lehet, a sztárvilág tagjai között jó páran azonban finoman szólva sem rajonganak Los Angeles ikonikus városrészéért. A paparazzók, a rajongók tömege és a nyugalom teljes hiánya miatt több színész is úgy döntött, hogy munkájuk ellenére sem szeretnének állandó jelleggel a városban tartózkodni, ezért ezzel a szándékkal máshova költöztek – egyesek egészen rendhagyó helyre. 

De miért fogta a sátorfáját Chris Hemsworth és Mark Ruffalo, vagy miért hagyta el az angyalok városát évtizedek után Harrison Ford? 

Chris Hemsworth 

A Marvel-filmek Thorja, Chris Hemsworth és magyar felmenőkkel is bíró felesége, Elsa Pataky még első gyerekük születése előtt döntötte el, hol szeretnének családot alapítani. Választásuk, talán mondani sem kell, nem Los Angelesre esett, annak ellenére sem, hogy mind Hemsworth, mind Pataky meglehetősen foglalkoztatott színésznek számított az elmúlt években. A pár túlságosan fullasztónak találta a hollywoodi közeget, nem szerették volna, ha gyerekeik ilyen helyen nőnek fel, emiatt Hemsworth szülőhazájába, Ausztráliába költöztek. 

Színészként szeretem azt, amit csinálok, de ha állandóan körülvesz a sok ember, az kicsit fullasztóvá válik. Egymás nyakán éltünk, emiatt úgy gondoltuk, nem szeretnénk, hogy a gyerekeink itt nőjenek fel. Ezért költöztünk Ausztráliába, ahol a parton, egy farmszerű helyen sokkal szabadabban élhetünk

– mesélte a költözésről a Modern Luxurynak a színész.

Mark Ruffalo

Szuperhőskollégájához hasonlóan Mark Ruffalo sem bírta tovább a Los Angeles-i közegben, így amikor komolyabb hírnevet szerzett Hollywoodban, úgy döntött, nem marad tovább Kaliforniában. Ruffalo és felesége összepakolták a csomagjaikat, és New York állam északi részébe indultak, hogy aztán igazi vidéki életet éljenek, távol Hollywood nyüzsgésétől és a paparazzók sosem múló kattintgatásától. A házaspár már a 90-es évek vége óta a New York államban található Callicoont hívja otthonának, ahol a reflektorfényen kívül nevelhetik gyermekeiket.

Bárhova is mentem a világban, mindig is ezt a várost tekintettem az otthonomnak. Ez egy remek közösség, ahol a régi lakosok mindig tárt karokkal várják az új érkezőket. Itt jó emberek laknak, akik mindig mindenben összetartanak. Itt nem vagyok sem jobb, sem rosszabb, mint bárki más, senki nem néz rám úgy, mintha én több lennék bármelyik másik srácnál. Teljesen mindegy itt, hogy színész vagyok-e vagy sem. Nagyra értékelem a tiszteletet, amit kapok, hiszen nem amiatt értékelnek, amit a szakmámban elértem, hanem azért, amilyen ember vagyok. Ez nagyon ritka manapság

– ecsetelte korábban a helyi lapnak Ruffalo. 

Harrison Ford

A már 80 esztendős Harrison Ford ugyan karrierje végén jár, a Star Wars- és az Indiana Jones-filmekkel Hollywood megkerülhetetlen filmcsillagává vált színész csak hosszú évtizedek után döntött úgy, elege van a zsongásból és elköltözik Los Angelesből, hogy nyugodtabb körülmények között, Wyomingban élhessen.

Öreg motorosnak számítottam már Los Angelesben, 35 évet húztam le ott. Amikor Wyomingban vagyok, csak kimegyek az ajtón és elkezdek sétálni. Ha minden otthoni teendőm elvégeztem, és az időjárás is engedi, gyakran megyek el repülni, vagy sétálni az erdőben, de nagyon szeretek a hegyekben biciklizni is, mindig kikapcsol

– mondta a Parade-nek a színész. 

Nicole Kidman

Az ausztrál–amerikai származású Nicole Kidman Ausztráliában már ismert színésznő volt, amikor szinte pillanatok alatt Hollywood egyik kedvencévé vált, ami azonban hamar egyértelművé is tette számára, hogy nem lesz nyugodt élete, ha Los Angelesben marad. Emiatt Nashville-be költözött, döntéséért pedig azóta is hálás magának, elmondása szerint nincs annál jobb dolog, minthogy le tud menni úgy a boltba, hogy nem fut bele tucatnyi fotósba és rajongóba. 

Olyan normális élet ez, mint amilyet mindig is szerettem volna. Van bennem ez a fura kettőség, hiszen szeretek színészkedni és azt a hírnevet is, ami ezzel jár, de szeretek átlagemberként is elvegyülni a tömegben. Szeretek nyugalomban együtt reggelizni és vacsorázni a családommal. Igazán nem vágyom sokra, sem arra, hogy éjszakánként sokáig dorbézoljak valahol. Szeretek otthon lenni a négy fal között, számomra teljesen megfelel ez a déli, rendkívül egyszerű élet

– számolt be életéről a The Queen Latifa Show-ban a színésznő.  

Blake Shelton

Az amerikai countryénekes, a The Voice USA tehetségkutató zsűrijének oszlopos tagja, Blake Shelton kicsit sem rajong a sokak által irigyelt nagyvárosi, hollywoodi életért. Ugyan jelenlegi párja, a szintén énekes Gwen Stefani miatt gyakran megfordul Los Angelesben, amikor csak teheti, oklahomai tanyáján tölti szabadidejét.

Egyszerűen szomorúvá tesz, de ez nem az ott élő emberek miatt van, hanem szimplán amiatt, mert egy város. Emiatt én nem érzem magam semmivel sem másképpen akkor sem, ha New Yorkban, Chicagóban vagy St. Luisban vagyok. Egy nagyváros számomra azt jelenti, hogy csapdában vagyok

– idézi az énekest a Toofab

Jeff Daniels

A Dumb és Dumber-filmekben Jim Carrey oldalán feltűnt Jeff Daniels már több mint 30 éve döntött úgy, hogy családját Michiganbe költözteti, mivel rájött, hogy Los Angelesben sosem fogja tudni  számukra biztosítani a nyugodt, normális életet. Ugyan a színész döntése akkor meglehetősen nehéz volt, elmondása szerint azóta azonban egyszer sem fordult meg a fejükben, hogy visszatérjenek a zajos Hollywoodba.

Nagyon drámai lépés volt 1986-ban Michiganbe költözni, azonban mindig is a család volt az első és legfontosabb. Sosem bántam meg, hiszen a család egyben tartása volt a cél, ez pedig működött

– mondta Daniels a People-nek

(Borítókép: Stephen Dunn / Getty Images)