Milyen lesz az új James Bond?

Képernyőkép 2022-08-10 121758
2022.08.10. 14:28
Daniel Craig 2006-ban húzott magára elegáns szmokingot és rendelt vodka-martinit James Bondként, 2021-ben pedig lelépett. De vajon ki lesz az utódja? Mennyire polkorrekt az új kém kiválasztása?

A napokban nyilvánosságra került az új James Bond-filmek főszereplőjének kiválasztási folyamatáról néhány információ. Daniel Craig, aki sokak szerint az egyik legautentikusabb titkos ügynök volt a filmvásznon, 51 éves korában befejezte pályafutását, legalábbis a James Bond-filmek vonatkozásában.

Korábbi nyilatkozatai szerint már a legutóbbi filmet sem akarta vállalni. A találgatások tehát már évekkel ezelőtt elkezdődtek, sokszor a legvadabb elképzelésekkel, sőt akár annak lehetőségével is, hogy a 007-es ügynök nő lesz.

Hírbe hoztak például angol hercegeket, és természetesen szinte minden alkalmasnak látszó színészt, sőt színésznőt is. A most napvilágra került adatok azonban jó néhány lehetséges verziót kizárnak, illetve megerősítenek. Puszta számadatokról van szó, amelyek azonban nagyon beszédesek. 

Az új James Bondnak 40 évesnél fiatalabbnak és 180 centinél magasabbnak kell lennie.

Nézzük, mit jelent mindez!

A 40-es szám pontosan azokat zárja ki a versenyből, akikre a legtöbben fogadni mertek volna, illetve a legnépszerűbbek lehettek volna a rajongók körében. Így erősen csökkent az esélye annak, hogy például Idris Elba (49), Tom Hardy (44) legyen az új szuperügynök, de tulajdonképpen Henry Cavill (39) esélyei is szépen megcsappantak. 

A 180-as magassági kritérium pedig kizárja a Star Warsból ismert John Boyegát, aki csak 175 centi magas, de Kit Harington és Taron Egerton részvételét is.

Richard Madden, aki ugyan már 39 éves, elvileg még belefér. Ő egyébként már a Casino Royale castingján is részt vett, tehát valamelyest előnnyel indul a többiekhez képest. 

Ez a testmagasságon és életkoron alapuló kritériumrendszer valamelyest meglepő lehet a polkorrektségét minden lehetséges szinten hangsúlyozni kivánó Hollywood részéről. 

DISZKRIMINÁLNI UGYANIS NEMCSAK BŐRSZÍN VAGY NEM ALAPJÁN LEHET, HANEM AKÁR ÉVEINK VAGY CENTIMÉTEREINK SZÁMA ALAPJÁN IS.

A végleges választást leghamarabb jövő ősszel tudjuk meg. Addig meg marad a találgatás.

(Borítókép: Jonathan Olley/Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc.)