Akár kilenc év börtönbüntetést is kaphat Rihanna barátja

2022.08.16. 14:59
ASAP Rocky rapper tavaly novemberben egy heves veszekedés következtében többször rálőtt pisztolyával korábbi barátjára, aki a bal karján megsérült. A korábban több lopási és verekedési ügybe is belekeveredő sztár lakásán fegyvereket találtak a rendőrök. A sértett 25 ezer dollár kártérítést követel.

A 33 éves amerikai rapper – aki Rihanna barátja – a gyanú szerint 2021 novemberében egy vita hevében rászegezte fegyverét egy korábbi barátjára. Az ügyészség tájékoztatása szerint a Rakim Athelaston Mayers néven született sztár később többször is elsütötte a fegyvert, az áldozat kisebb sérülésekkel megúszta az esetet. Ha a bíróság bűnösnek találja az énekest, akár kilencéves börtönbüntetést is kaphat – írja a BBC.

ASAP Rocky szerdán áll bíróság elé, hogy válaszoljon az ellene felhozott vádakra, amelyeket eddig még az ügyvédje sem kommentált a nyilvánosság előtt.

A nyilvános helyen való lövöldözés súlyos bűncselekmény, ami akár tragikus következményekkel is járhatott volna nemcsak a sértettre, hanem a helyszínen tartózkodó ártatlan személyekre nézve is

– közölte George Gascón Los Angeles megyei körzeti ügyész.

Gascón hozzátette: alaposan kivizsgálták a körülményeket, egyetlen bizonyítékot sem hagytak figyelmen kívül, és arra a megállapításra jutottak, hogy indokolt volt a vádak kiegészítése a különleges lőfegyver használatával.

A rappert áprilisban tartóztatták le a Los Angeles-i nemzetközi repülőtéren, amikor visszatért barbadosi nyaralásáról várandós barátnőjével, Rihannával. 

Őrizetbe vétele után három órával szabadon is engedték 550 ezer dollár óvadék ellenében.

A rendőrök a házkutatás során több lőfegyvert is találtak ASAP Rocky lakásán. Az áldozat, Terell Ephron múlt héten beperelte egykori barátját testi sértés, bántalmazás, hanyagság, valamint érzelmi zsarolás vádjával. ASAP Rocky és Ephron korábban az ASAP Mob nevű hiphopegyüttesben zenélt együtt.

Ephron elmondása szerint egykori cimborája azzal az indokkal hívta őt a lövöldözés helyszínére, hogy rendezzék a kettejük közötti nézeteltéréseket. A vád szerint a kezdeti beszélgetésből veszekedés alakult ki, és a gyanúsított elővett egy pisztolyt, amellyel előbb csak fenyegetőzött, majd több lövést is leadott. 

Terell Ephron orvosi ellátásra is szorult, ugyanis az egyik golyó súrolta a bal kezét. A sértett legalább 25 ezer dollár kártérítést követel.

ASAP Rocky korábban két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, mivel 2019 nyarán Stockholmban belekeveredett egy utcai verekedésbe.

ASAP Rocky a 2010-es években az amerikai rap egyik legsikeresebb feltörekvő csillaga volt, nyolc platinalemeze jelent meg. Olyan világsztárokkal dolgozott együtt, mint Alicia Keys, Lana Del Rey, Skepta, Selena Gomez vagy Kendrick Lamar.

Rihanna és ASAP Rocky első gyermeke májusban született. A rapper egy tavalyi interjúban élete szerelmének nevezte a kilencszeres Grammy-díjas énekesnőt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport