Aggódnak a rajongók Tom Hollandért, mentális okok miatt hagyja ott az Instát

GettyImages-1358887624
2022.08.16. 06:31
Hiába tűnik fel a mozivásznon vagy éppen párja, Zendaya oldalán rendkívül széles mosollyal időről időre Tom Holland, úgy tűnik, nem mindez az, aminek látszik. A 26 éves színész a napokban bombaként robbantotta a hírt, miszerint mentális problémákkal küzd, emiatt pedig egy időre elköszön a közösségi oldalaktól, amelyeknek állítása szerint ezt az állapotot köszönheti.

A Pókember-filmekkel a filmszakma elismert nevei közé berobbant színészről a napokban még Budapesten, színésznő párjával töltött kiruccanásáról szóltak a hírek, azonban a romantikus kikapcsolódás ellenére úgy tűnik, nincsen minden rendben Tom Holland életében. 

A mindig bohókás és mosolygós színész rajongói egy ideje már latolgatták, mi lehet az oka annak, hogy kedvencük meglehetősen régen posztolt közösségi oldalára, amelyre most őszinte választ is kaptak – bár egészen biztosan nem olyat, amire számítottak volna. 

Holland ugyanis bejelentette, hogy szeretne több időt fordítani mentális egészségének ápolására, ezért egy időre elköszön a közösségi oldalaktól.

A 26 éves színész a 67 millió követővel rendelkező Instagram-oldalára töltött fel videót, amelyben arról beszél, hogy a közösségi oldalakon bekerült egy spirálba, a róla szóló hírek pedig rendkívül megviselik őt mentálisan, emiatt ezért szeretné mind a Twitter-, mind az Instagram-fiókját törölni. 

Már körülbelül egy órája próbálom elkészíteni ezt a videót, de úgy tűnik, nem tudom elmondani azt, amit akarok. Arra jutottam, hogy szünetet tartok a közösségi médiában, mert az Instagramot és a Twittert túlzottan stimulálónak, hatásukat pedig lehengerlőnek találom. Néha olyan spirálba kerülök és olyan dolgokat olvasok magamról, amelyek nagyon nem tesznek jót a mentális állapotomnak, ezért úgy döntöttem, hátra lépek egyet, és törlöm a fiókjaim

– mondta a videóban Holland, aki a bejelentés ellenére cikkünk készültekor még mindkét platformon jelen volt. 

Ennek az oka az lehet, hogy a színész már hetekkel ezelőtt elkezdte a közösségi platformok nélküli életet, melyre vélhetően csak amiatt tért vissza, hogy rajongóit tájékoztassa, illetve hogy bemutasson egy általa is támogatott – a fiatalok mentális egészségét segítő – jótékonysági szervezetet. 

Ugyan azt nem tudni, hogy Tom Holland mikor tér vissza a platformokra – vagy hogy egyáltalán törli-e a fiókjait –, a rajongóinak a videó zárásaként elmondta, hamarosan újra láthatják őt. 

Köszönöm, hogy meghallgattatok, most újra eltűnök az Instagramról. Mindenkinek köszönöm a szeretetet és a támogatást, hamarosan beszélek veletek

– mondta.

Selena Gomez, a téma szószólója

A hírességek között nincsen egyedül Tom Holland, a közösségi oldalakat többen is azért bojkottálják, mert fontos számukra a mentális egészségük megőrzése. 

Ennek a fontosságát folyamatosan hangsúlyozó Selena Gomez maga is többször megküzdött az oldalak okozta problémával, emiatt volt, hogy minden héten törölte telefonjáról az alkalmazásokat. 

Néha nem lehet elkerülni ezeket a dolgokat, emiatt hetente legalább egyszer törlöm az Instagramot vagy a Twittert a telefonomról. Egyszerűen rögzülnek benned a negatív dolgok, olyanok, mint amikor azt írják, hogy „csúnya vagy”. Mintha ki akarnák vágni a lelkedet. Képzeld el azt a sok bizonytalanságot, amit már érzel magaddal kapcsolatban alapból is, és utána valaki ír erről egy bekezdést, amely minden apróságra rámutat

– mondta korábban a New York Times-nak az énekesnő. 

Gyűlölködő 15 évesek pöcegödre

A Riverdale című sikersorozat főszereplőjeként Lili Reinhart maga is megtapasztalta a közösségi médiafelületek árnyoldalát, 2018 decemberében a színésznő bejelentette, szünetet tart a Twitteren, majd néhány napja szintén erre az elhatározásra jutott. 

Twitteren az emberek, tényleg ennyire negatívak és tiszteletlenek? Tényleg ennyire szerencsétlenek? Olyan ez, mint egy pöcegödör a gonosz 15 évesek számára, akik azt sem tudják, mi a fenéről beszélnek, csak nincs jobb dolguk. Teljesen lehozzák az embert az életről

– idézi a színésznő akkori szavait a Slice

Idén augusztus 10-én aztán újra erre az elhatározásra jutott a színésznő, aki most újra mentális problémák miatt bojkottálja az oldalt egy ideig. 

Az internet káros a mentális egészségemre, és egy ideig távol kell tartanom magam tőle, de köszönöm a sok szeretetet és támogatást

– írta Twitter-oldalán Reinhart.

A mentális egészsége miatt megannyi sztár bojkottálta már hosszabb vagy rövidebb ideig a közösségi oldalakat, de akad olyan is, aki pont lelki jóléte miatt döntött úgy, hogy távol tartja magát ezektől a platformoktól. Korábban Justin Bieber, Camila Cabello, Shawn Mendes, Ed Sheeran, vagy éppen a Kim Kardashiannal szakító Pete Davidson tartott social media detoxot, közülük azonban a legtöbben rövid időn belül újra az oldalon találták maguk – kiderül, Pókembert mikor rántja be újra a közösségi háló. 

(Borítókép: Tom Holland 2021. december 13-án. Fotó: Emma McIntyre/Getty Images)