A STRAND Fesztivált elkerülte a vihar, a tűzijátékot is megtartották

20220820180824 PAP 0191
2022.08.20. 18:16
Míg Budapesten a viharos időjárás miatt a légi parádét és a tűzijátékot is törölték szombaton, Zamárdit este 6 körül még továbbra sem fenyegette az eső. Később viszont megérkeztek a fellegek, de nem kellett a programokat törölni.

Szombat délben ülésezett az augusztus 20-ai nemzeti ünnep lebonyolításáért felelős operatív törzs, amely közölte: a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt nem rendezik meg az államalapítás alkalmából tervezett ünnepi tűzijátékot. A Duna fölött ilyenkor szokásos légi parádét szintén törölték, s bár a Balaton környékére is rossz időt jósoltak, úgy tűnik, a STRAND Fesztivál megússza a vihart.

A helyszínen lévő kollégánk tudósítása szerint Zamárdin mintha sem az idő, sem az időjárás nem fogna ezen a héten, verőfényes napsütéssel és az érkező tömegeket látva töretlen lelkesedéssel folytatódnak a STRAND-on a szombati programok. Este hat órára már újra népes fesztiválozóktól volt hangos a Balaton-part, az időjárás-előrejelzés ellenére sem riadtak vissza a vendégek, akik közül a legtöbben már emelkedett jókedvvel érkezve hangolódtak ByeAlex koncertjére. Néhány felhő fel-feltűnik az égbolton, de pár perc után újra kisüt a nap. A bejáratnál és a karszalagátvételnél jelen pillanatban is kígyóznak a sorok.

A jelenlegi állás szerint a Halott Pénz koncertje elé, este 21 órára időzített tűzijátékot is megtartják a szervezők. 

Frissítés:

Háromnegyed 8 körül elkezdett beborulni az ég és a fesztivál hivatalos csatornáin figyelmeztető közleményt tettek közzé, egyelőre gyors lefolyású zivatart említve:

„Kedves fesztiválozók! Hamarosan egy gyors lefolyású zivatar érkezik erős széllökésekkel, kérjük, figyeljétek a fesztivál területén található kijelzőket, a STRAND applikációt, és lehetőség szerint keressetek fedett helyet!”

Helyszíni tudósítónk szerint többen már most beálltak a pultok fedett része alá, közben el is eredt az eső, de Alvaro Soler megkezdte a koncertjét, ahol szinte még mindenki a küzdőtéren van. Egyelőre nincs szó arról, hogy leállítanák a programokat.

Frissítés

Este 9 óra körül rendben lezajlott a tűzijáték a Balaton-parton, ezt követően pedig színpadra állt a Halott Pénz. Helyszíni tudósítónk szerint a koncerten nagyon sokan vannak. 

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)