Sátrakat gyújtogattak és fosztogattak a résztvevők egy brit fesztiválon

GettyImages-1418884723
2022.08.29. 10:34
Az idei Reading Fesztivál látogatói arról számoltak be, hogy korán távoztak, miután a rendezvény utolsó napján sátorégetések, verekedések és fosztogatások csúnya jeleneteinek lehettek szemtanúi.

Az elszabadult zenerajongók között a kemping több területén vasárnap délután 4 óra körül kezdődtek a rendbontások, miközben hiányzott a biztonsági személyzet. Az interneten közzétett felvételeken látható, amint fiatal férfiak és nők székeket és más tárgyakat dobáltak a sátrak mellett meggyújtott tűzbe.

A szemtanúk elmondták, hogy láttak olyan embereket is, akik szándékosan gyújtottak fel sátrakat, miközben mások csak álltak vagy bátorították a résztvevőket.

Az utolsó nap általában kaotikus

A fesztiválozók között verekedés indult, a sátrakból pedig sokat loptak. A marketingvezető hozzátette, nyilvánvaló volt, hogy a rendbontás csak fokozódik, amint a The 1975 befejezte a koncertjét.

Az elmúlt két évtizedben a Reading Fesztiválon a Mirror szerint többször is rendbontásokról számoltak be, sátortüzekről és verekedésekről leggyakrabban az utolsó éjszakán érkeztek jelentések.

A rendőrség vasárnap megerősítette, hogy a Leeds Festival testvérrendezvényén egy 16 éves fiú feltételezett kábítószer-túladagolás következtében meghalt.

(Borítókép: A Reading Fesztivál 3. napján, 2022. augusztus 28-án. Fotó: Jo Hale/Redferns)