Meghalt a Jóbarátok és a Dallas sztárja

GettyImages-1236553837
2022.08.31. 14:46
Gyászol Hollywood. 89 éves korában meghalt Richard Roat népszerű sorozatszínész, aki több mint 130 karakter bőrébe bújt közel fél évszázados karrierje során.

Roat a legtöbb nagynevű amerikai sorozatban szerepet kapott, látható volt a Jóbarátokban, a Hawaii Five-O-ban, a Dallasban, de feltűnt Kojak és Columbo oldalán is. Ugyan a színész a család tájékoztatása szerint már augusztus 5-én meghalt kaliforniai otthonában, halálhírét csak most hozták nyilvánosságra – írja a Deadline

Richard Roat 1933. július 3-án született Hartfordban. Több kis szerepben helytállt már, mielőtt dr. Jerry Chandler szerepét megkapta az NBC 1962-es szappanoperájában, a The Doctorsben. A sorozat több mint 170 epizódjában szerepelt. A széria két évtizedig futott.

A következő évtizedekben elfoglalt karakterszínész lett. Roat a hetvenes évek olyan emlékezetes vígjátékaiban és drámáiban szerepelt, mint a Hawaii Five-O, a Columbo, a Kojak, a Happy Days, a Charlie angyalai vagy a Dallas.

A nyolcvanas és kilencvenes években népszerűsége továbbra sem kopott, olyan slágerműsorokban szerepelt, mint a Melrose Place, a Baywatch, a Seinfield vagy a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai című sorozat. 

Színészként rövid ideig a Broadwayn és a The Huntington Hartford Theatre színpadán is fellépett, hosszú színészi pályafutása mellett pedig több mint ötven éven át volt szórakoztatóipari adószakértő.

(Borítókép: Richard Roat 1980-ban. Fotó: Fred Sabine / American Broadcasting Companies via Getty Images)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport