Elhunyt frontemberük kiadatlan dalához forgattak klipet az AWS tagjai

DBOGI20190820020 (4)
2022.09.01. 19:06
Útvesztő címmel jelent meg csütörtök este az AWS legújabb klipes dala, amit a zenekar még Siklósi Örssel, az énekes halála előtt rögzített.

„Mikor ezen sorok íródnak, mi már túl vagyunk a dal sokszoros meghallgatásán, viszont emlékszünk, mennyire nehéz volt először, aztán újra és újra elővenni, hiszen akinek a hangját és üzenetét halljuk, ma már nem lehet velünk” – olvasható az AWS bejegyzésében

A zenekar frontembere 2021 februárjában hunyt el, fél évvel azután, hogy leukémiát diagnosztizáltak nála. A most megjelentetett, Útvesztő című dal a közlemény szerint 2020 elején íródott, és a banda soron következő nagylemezén szerepelt volna. Amikor felvették, Siklósi Örs betegsége még nem volt ismert, ám a tagok szerint a frontember később a kórházban is fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy befejezze az albumra szánt nótákat, hogy amikor visszatér, egyből megjelenhessenek. Sajnos azonban erre már nem kerülhetett sor – Siklósi Örs szervezete 2021. február 5-én feladta a harcot a gyilkos kórral szemben.

Habár ezzel a céllal íródott, hihetetlen, milyen sorokat hagyományozott ránk, milyen mondanivalóval ajándékozott meg, hogy ezzel is segítsen minket, akik itt maradtunk nélküle 

– írják a tagok a közleményükben, hozzátéve: a dalhoz készült  videón közel száz ember dolgozott, a  filmipari szakemberek mellett a munka oroszlánrészében Örs és a zenekari tagok legközelebbi barátai is kivették részüket, a forgatáson pedig családtagok és rajongók is megjelentek. 

Az Útvesztő című dal kisfilmje, melynek ötlete, illetve megvalósítása Tarczi Tamás (Thornfields Production), Tiszai András és Brautigam Bertold (PUR E Production) csapatának munkáját dicséri, nem sokkal ezelőtt debütált a YouTube-on.

(Borítókép: Siklósi Örs 2019. augusztus 20-án. Fotó: Bodnár Boglárka / MTI)