Rudolf Péter elgondolkodott néhány pillanatra, hogy menekülőre fogja

HUS 6687
2022.09.18. 13:58
A Vígszínház igazgatója, Rudolf Péter mesélt a színház helyzetéről, a növekvő rezsiárakról, a következő színházi évadról és az esetleges távozásáról is.

„Bizonyos számok szerint akkor járunk a legjobban, ha a színház ki sem nyit. De én ezt nem akarom elfogadni” – mondta a Vígszínház évadnyitóján Rudolf Péter a drasztikusan megemelkedett rezsiköltségek kapcsán. Akkor azt mondta, hogy kompromisszumokat kell kötniük, de kijelentette, hogy az összes tervezett bemutatójukat megtartják.

A legnagyobb nehézség szerinte az, hogy még nem tudják, mekkora a baj. A Blikknek egy interjúban elmondta, hogy több száz millióval nőtt a rezsiszámlájuk, és egyelőre keresik a legjobb megoldást.

Ahol csak tudjuk, meghúzzuk a nadrágszíjat, például a világításban, jelmezekben, díszletekben. Azonban a Vígszínház egy hatalmas tér, ezért ügyelnünk kell arra, hogy ne tűnjön el belőle a vizuális élmény

– mesélte a lapnak Rudolf Péter.

Arra a kérdésre, hogy elgondolkodott-e azon, „bedobja-e a törölközőt”, a következőt válaszolta:

Hazudnék, ha azt állítanám, nem jutott eszembe menekülőre fogni, de ezek csupán pillanatok voltak. A holtpontokon mindig átlökött valami. Leginkább persze bizonyos előadások megszületése. A telt ház látványa sokat segít.

Többek között mesélt arról is, hogy lelki békéje érdekében igyekszik sportolni, így amikor csak tud, kerékpárral megy a színházba, ami befelé még öröm, a terepviszonyok miatt viszont hazafelé már az életéért küzd. Egyelőre úgy tűnik, egyik előadás sem kerül le a színházi kínálatról, de erre csak akkor tud majd biztos választ adni, ha igazán beindul az évad.

(Borítókép: Rudolf Péter. Fotó: Huszti István / Index)