Harry herceg újra szembeszegült III. Károllyal, ebből nem lesz békülés

GettyImages-1243365949
2022.09.23. 11:18
III. Károly király már akkor megorrolt legkisebb fiára, Harry hercegre, amikor királyi feladataikat hátrahagyva az Egyesült Államokba költözött. Bár azóta úgy tűnt, valamelyest rendeződött kettejük viszonya, a herceg most ismét kihúzta a gyufát.

Harry herceg és Meghan Markle még 2020-ban határozták el, hogy visszavonulnak, ezzel lemondva azon kötelezettségeikről, amelyek a királyi család tagjaként illették meg őket. A herceg ezt követően eltávolodott a famíliától, köztük testvérétől, Vilmos hercegtől, illetve az apjától, immáron III. Károly királytól is. Ez részben azért alakult így, mivel a szigetországban sok támadás érte Meghan Markle-t, és a királyi család egyes tagjai sem tudták teljesen elfogadni őt. Elég haragos volt a viszony, ami az elmúlt hónapokban enyhülni látszott, de II. Erzsébet halála után sem szűnt meg a feszültség. 

Mikor a királyi család tagjait értesítették arról, nincsen jól a királynő, mindenki a skóciai Balmoral kastély felé vette az irányt, így Harry herceg is, aki a nejével, Meghan Markle-lel együtt érkezett volna. Bár ragaszkodott hozzá, hogy ő is ott legyen, III. Károly arra kérte fiát, hogy a felesége nélkül érkezzen. Az apjában ismét csalódó királyi sarj Vilmos és András herceggel, illetve Eduárd wessexi gróffal együtt repült volna egy géppel Aberdeenbe, majd onnan autóval Balmoralba, azonban végül lekéste a járatot. Ekkor közölték vele, találja meg a módját annak, hogy valahogy a kastélyhoz jusson. A repülő, amit el tudott csípni, ottani idő szerint 18 óra 35 perckor landolt, nem sokkal azután, hogy a királynő halálát bejelentették.

Balmoralba másfél órával később jutott el, ahol az akkor már király Károly Vilmos herceggel és Kamilla királynéval együtt meghívta őt vacsorázni a birtokon található otthonába, azonban Harry herceg nemet mondott. A Sun információi szerint bennfentesek arról számoltak be, hogy a duzzogó herceg ehelyett inkább Eduárd wessexi gróffal, Zsófia wessexi grófnéval és András herceggel maradt gyászolni a Balmoral kastélyban. 

Harry annyira el volt foglalva azzal, hogy Meghant valahogy Balmoralba juttassa, illetve a családjának is jót tegyen, hogy lekéste a járatot. Károly mindig szívesen látja egy vacsorára Harryt, mikor az országban jár, de ő annyira dühös volt, hogy nem volt hajlandó az apjával és a testvérével találkozni. Komoly visszautasítás volt, és a lehető leghamarabb el akart tűnni a Balmoralból, hogy elérje az első kereskedelmi járatot Londonba

– számolt be egy forrás.

Harry herceget végül másnap reggel nyolc órakor már egy magángéphez vitték, ami a Heathrow reptérre szállította őt. Ezt követően találkozhatott újra nejével, Meghan Markle-lel a windsori Frogmore Cottage-ban. A pár végül II. Erzsébet temetésének másnapján repült haza Kaliforniába. 

(Borítókép: Harry herceg 2022. szeptember 19-én. Fotó:  Stephane de Sakutin - WPA Pool / Getty Images)