Romy Schneider tizenkétszer rontott el egy csókjelenetet, eljegyzés lett a vége

2022.09.23. 05:43

Rosemarie Magdalena Albach-Retty néven született 1938. szeptember 23-án, de a világ Romy Schneiderként ismerte meg, a magyaroknak pedig örökre Sissi marad. Egy osztrák–német színészdinasz­tia sarjaként vált a világ egyik legismertebb francia színésznőjévé úgy, hogy ő maga sosem folytatott színészi tanulmányokat.

A César-díjas színésznő sorra kapta a filmszerepeket, de az ismertséggel járó csillogás mögött több tragédia is érte. Élete nagy szerelme Alain Delon volt, a színésszel évekig alkottak egy párt. Egy forgatáson ismerkedtek meg, és eleinte ki nem állhatták egymást. Olyannyira, hogy közös filmjük egyik csókjelenetét tizenkétszer rontották el. Majd valami megváltozott köztük, és ők lettek az európai mozi álompárja. Kapcsolatuk egyszerre volt szenvedélyes és viharos, és eljegyzésük felbontása után is nagyon szoros baráti viszonyban maradtak.

A színésznő kétszer volt házas, és élete legnagyobb tragédiáját sosem volt képes feldolgozni: 14 éves fiát halálos baleset érte. Ezután Romy Schneider mély depresszióba zuhant, és alig egy évvel fia halála után, 43 évesen őt is holtan találták párizsi lakásában. Delon ott virrasztott mellette, tárcájában azóta is magánál hordja a fotóját.

Ma, a színésznő születésnapján kvízünkkel tesztelheti, mennyire ismeri mindenki Sissijét, aki karrierje csúcsán már menekült volna ettől a szereptől, de aztán mégis visszatért ahhoz.

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »