Kiderült, mi vezethetett Coolio halálához

GettyImages-1351084313
2022.10.04. 07:36
Asztmája miatt halhatott meg a világhírű amerikai rapper, Coolio. A Gangsta’s Paradise című szám atyja 59 évesen, szeptember 28-án halt meg.

Az 1990-es években világhírűvé vált rapper szerdán késő délután egy barátját látogatta meg Los Angelesben, akinek a lakásában érte a halál 59 éves korában. Pontosabban a fürdőszoba padlóján találtak rá a zenészre. A kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani, amit gyanújuk szerint szívleállás okozott. Barátai szerint boldognak és egészségesnek tűnt élete utolsó napján. Hozzátették, hogy a rapper súlyos asztmával küzdött, ami szerintük hozzájárult a halálához.

Több, a néhai rapperhez közel álló forrás beszámolt az asztmájáról, és arról, hogy az évek során mennyit küzdött vele. Coolio családja is beszélt a halál körülményeit vizsgáló nyomozóknak az asztmás betegségéről – írja a TMZ.

A lap értesülései szerint Coolio mindig több inhalátorral utazott, hogy biztosítsa az állapotát – még a színpadon is használta azokat néhány fellépésén.

Az Amerikai Szívgyógyászok Szövetsége szerint az asztmás embereknél nagyobb a szívroham kockázata. Ráadásul azok az emberek, akik naponta használnak asztma elleni gyógyszert, 60 százalékkal hajlamosabbak voltak a szívrohamra, a sztrókra vagy más szívrendellenességekre.

Halála előtt bement a fürdőszobába, bezárta az ajtót, és összeesett. Coolio barátjának be kellett törnie az ajtót, hogy bemehessen hozzá. Miután az elsősegélynyújtók a házhoz értek, 45 percig próbálták újraéleszteni, sikertelenül.

(Borítókép: Coolio. Fotó: JM Enternational/Getty Images)