Jennifer Lawrence bevallotta, elszállt az Oscar-díjjal járó hírnévtől

GettyImages-927251722
2022.10.09. 18:11
A 32 éves Jennifer Lawrence szerint az Éhezők viadala-filmekkel, majd az Oscar-díj elnyerésével járó hírnév miatt teljesen elszállt, és elvesztette a kontrollt, azonban házassága és gyermeke születése óta úgy érzi, újra a maga ura lehet.

A hirtelen jött siker és hírnév kezelésével rendre gyűlik meg a baja Hollywood legnépszerűbb alakjainak, időről időre lehet hallani és látni, hogy egy-egy jól sikerült film vagy neves elismerés kapcsán teljesen elfelejtik, honnan is indultak. A jelenség ugyan meglehetősen közhelyesen hangzik, azonban valóban létezik: legutóbb a nemrég anyává vált Jennifer Lawrence is arról vallott, hogy mennyire nehezen kezelte a hirtelen jött népszerűséget. 

Lawrence életébe tényleg egyik pillanatról a másikra érkezett meg az átütő siker, az Éhezők viadalának főszereplőjeként páros lábbal rúgta be az ajtót nemcsak a filmben, hanem a filmszakmában is. Ez azonban, mint kiderült, nem csak pozitív dolgokat tartogatott számára...

Az Éhezők viadala megjelenése és az Oscar-díj elnyerése között olyan árucikké váltam, hogy úgy éreztem, nem vagyok a saját magam ura, minden döntésem egy nagy csoportos döntés volt

– idézi a 32 éves színésznőt a PageSix.

Az Éhezők viadala-filmek 2012-es elstartolása valóban fordulópont volt a pályafutásában, ugyanis még abban az évben egy másik nagy sikerű alkotásban tűnt fel Bradley Cooper oldalán David O. Russell Napos oldal című filmjében – a szerepért pedig később, 2013-ban megkapta élete első Oscar-díját.

Visszagondolva akkor egyáltalán nem foglalkoztam a jövőmmel, teljesen elvesztettem a kontrollt. Hosszú idő óta azonban most végre úgy érzem, visszaszereztem, és a magam ura vagyok

– tette hozzá Lawrence. 

Az anyaság segített

A változásban kulcsfontosságú lehet az elmúlt években Lawrence magánéletének alakulása is, a színésznő ugyanis 2019-ben feleségül ment Cooke Maroney New York-i galériáshoz, nem sokkal azt követően, hogy véget ért a kapcsolata Darren Aronofsky rendezővel.

A család azóta már tovább bővült, a párnak ugyanis februárban született meg az első gyermeke, így a színésznőnek valóban komoly oka lehet a boldogságra. Vélhetően így is van, ugyanis Lawrence a Vogue-nak nemrég azt mondta, hogy a magánéleti változások mindent a feje tetejére állítottak, de ezek mind pozitív dolgok az életében, amelyek a filmvásznon megjelenő alakításaira is hatással lesznek. 

(Borítókép: Jennifer Lawrence. Fotó: Kevork Djansezian / Getty Images)