Jeffrey Dahmer apja perre készül a Netflix ellen

GettyImages-50437993
2022.10.21. 14:09
A 86 éves Lionel Dahmer a hírek szerint be szeretné perelni a Netflixet, mivel a fiáról szóló sorozatok megjelenése előtt nem vették fel vele a kapcsolatot, ahogy a felvételek felhasználására sem kértek engedélyt.

A Netflix az elmúlt hetekben két produkciót is megjelentetett Jeffrey Dahmerről, aki 1978 és 1991 között tizenhét férfit ölt meg. Az egyik a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori, a másik pedig A Jeffrey Dahmer-szalagok sorozat volt. Mindkét alkotás rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert a streamingszolgáltatón, sokáig szerepeltek az első helyen a magyar felhasználók kedvenceit felsorakoztató listán. Ám Jeffrey Dahmer rokonai, köztük az apja, nem repestek az örömtől, amikor tudomást szereztek a produkciókról. 

A US Sun információi szerint a sorozatgyilkos édesapja, a 86 éves Lionel Dahmer fontolgatja, hogy bepereli a Netflixet – árulta el a férfi gondviselője. Idősebb Dahmer azt kifogásolta, hogy nem keresték fel őt, mielőtt megjelentek volna a sorozatok, ahogy arra sem kértek engedélyt, hogy felhasználják a hangfelvételeket

Lionel Dahmer jelenleg Ohióban él, azonban a hírek szerint a netflixes sorozat megjelenése óta egy idegroncs lett belőle, mivel őrült rajongók keresik fel folyamatosan a birtokát. A férfi gondviselője azt is megjegyezte, Dahmer kész mindent megtenni saját védelme érdekében. Mint mondta, amennyire ő tudja, senki nem kereste meg a férfit a produkciók napvilágra kerülése előtt. Hozzátette: már több ügyvéddel beszéltek a kialakult káosz miatt.

Lionel és az általa meghatalmazott ügyvéd információkat gyűjtenek egy lehetséges keresethez, amit a gyártók és esetleg a Netflix ellen nyújtanának be 

– mondta, megjegyezve: az idős férfi jóllétével senki nem törődött, mielőtt debütáltak volna a sorozatok. 

Jeffrey Dahmer édesapja egyébként 1994-ben már kiadott egy könyvet A Father’s Story címmel, amelyben elmondta, hogyan érintette őt, amikor megtudta, hogy sorozatgyilkos a fia. Ahogy a kötetben részletezte, sosem gondolta, hogy a fia képes lenne gyilkolni.

(Borítókép: Lionel Dahmer 1994-ben. Fotó: Steve Kagan / Getty Images)