Kanye West szerint Quentin Tarantino és Jamie Foxx ellopta a Django elszabadul sztoriját

32LW2NQ-highres
2022.10.24. 11:23
Kanye West azt állítja, hogy Quentin Tarantino és Jamie Foxx ellopta a Django elszabadul című 2012-es film ötletét.

A rapper a közelmúltban számos felháborító kijelentést tett, amelynek nyomán a közösségi oldalak szankcionálták, a celebvilág elítélte, és a rendőr által meggyilkolt George Floyd családja beperelné. A figyelmet ezúttal azzal hívta fel magára, hogy azt mondta, a film alaptörténetét eredetileg azért ajánlotta fel a párosnak, hogy a 2005-ös, Gold Digger című dalának klipjét is elkészíthessék belőle.

Jamie Foxx, aki 2012-ben Quentin Tarantino Django elszabadul című filmjének főszerepét alakította, szerepelt is Kanye West dalában – írja a The Independent.

A zenész azt állította, hogy egy rabszolgasággal kapcsolatos történetet talált ki a kliphez, de végül az ötlet nem valósult meg. A videót, amelyben Foxx is szerepelt, Hype Williams rendezte. A Piers Morgan Uncensored című műsorában West, aki most már Ye néven fut, így nyilatkozott:

 Valójában Tarantino és Jamie tőlem kapták az ötletet, mert a Django ötletét Jamie Foxxnak és Quentin Tarantinónak dobtam fel a Gold Digger klipjeként. Aztán Tarantino filmet csinált belőle

– közölte Kanye West.

Quentin Tarantino, akinek legutóbbi filmje a 2019-es Volt egyszer egy… Hollywood volt, október 25-én Cinema Speculation címmel új könyvet ad ki a filmkészítésről. 

2019-ben pedig az a hír járta, hogy egy Django elszabadul című mini-képregénysorozat adaptációján dolgozik. Ebben Django, a címszereplő biztonságban letelepíti feleségét, Broomhildát Chicagóban, és munkát vállal, hogy segítsen eltartani magukat. Útjai során találkozik Zorróval, és a páros összeáll, miután Django a testőre lesz. A film címe Django/Zorro lenne, és Zorrót természetesen Antonio Banderas alakítaná.

(Borítókép: Kanye West. Fotó:   Jean-Baptiste Lacroix / AFP)