Arya Stark szerint szétcsúszott a Trónok harca vége

GettyImages-479331949
2022.10.24. 06:13
Maisie Williams, az Arya Stark karakterét alakító színésznő őszinte vallomást tett a Trónok harca befejezéséről.

A sorozatot az első évadokban széles körben elismerték, de a 2019-ben sugárzott utolsó hat epizód megosztotta a rajongókat.

A befejezés óta a sorozat több sztárja is megvédte David Benioff producer és Daniel Brett Weiss forgatókönyvíró lezárását, annak ellenére, hogy sokan elsietettnek ítélték Daenerys Targaryen történetét. A finálé sugárzása után egy elégedetlenkedő petíciót indított, amelyben az HBO-t az utolsó évad újraforgatására szólította fel, és több mint egymillióan írták alá.

Az Arya Starkot alakító Maisie Williams most az Independent szerint elárulta, hogy nemrég újra megnézte az egész sorozatot. Bátyjával, Talfuinnal a Twitch-csatornáján beszélgetett a sorozatról.

Nemrég újra megnéztem az egészet. A végére határozottan elvesztette a fonalat

– mondta a színésznő, majd harsány nevetésben tört ki a műsorvezetővel együtt. Nevetve hozzátette, hogy nagyon erősen indult a sorozat. „Összetört a szívem, amikor Ned meghalt, és tudtam, hogy ez lesz. Először éreztem át igazán a történetet” – mondta Maisie Williams.

Még a színészeket is megosztotta a finálé

Az utolsó évadot mások is kritizálták, köztük a sorozat rendezője, Neil Marshall és Conleth Hill, aki Lord Varyst játszotta. Conleth Hill nyíltan beszélt arról, hogy vigasztalhatatlan volt, miután megtudta karaktere sorsát, és felvetette, hogy Varysnek rossz szolgálatot tettek az utolsó évadban.

Az volt az érzésem az elmúlt néhány évadban, hogy a karakterem perifériára szorult, ami eléggé zavart. Egészében véve a Trónok harca elsöprően pozitív és ragyogó volt, de azt hiszem, az utolsó pár évad nem volt a kedvencem

– mondta Conleth Hill, a Lord Varyst alakító színész.

Lena Headey, aki Cersei Lannistert alakította, szintén bevallotta, hogy kezdetben vegyes érzései voltak, amikor először hallotta, hogyan ér véget a karaktere története.

Eközben Tyrion Lannister színésze, Peter Dinklage megvédte David Benioffot és Weisst, és kijelentette: „Tudtam, hogy sokakat meglephette a befejezés, de ha odafigyeltek, a jelek ott voltak. Mondtuk, hogy ne nevezd el a kutyádat Khaleesinek.”

Az utolsó évadot az Index is nyomon követte, az egyes epizódokról itt írtunk:

(Borítókép: Maisie Williams. Fotó:  Simon Lees/SFX Magazine/Future/Getty Images)