Fluor Tomi kioktatta helyesírásból a magyar népet

O5A3253
2022.10.26. 14:34
Az ismert rapper Twitter-oldalán fakadt ki a magyarok gyakori helyesírási és nyelvhasználati hibái miatt, bár a bejegyzés alapján a központozás terén még neki is lenne hova fejlődnie.

A Wellhello zenekar egyik frontembere, Fluor Tomi Twitter-oldalán adott hangot felháborodásának, miszerint a magyarok szerinte képtelenek megérteni az egyenlőre és egyelőre szavak használata, illetve jelentése közti különbséget.

Továbbá a Mizu című sláger alkotója arról is írt, hogy a de viszontozás szintén rettenetesen zavarja, akárcsak az, amikor valaki unszimpinek mondja az antipatikust.

Azt már mi fűzzük hozzá, hogy a Magyar Tudományos Akadémia a következő példákkal szemlélteti az egyenlőre és az egyelőre szavak helyes használatát:

  • egyelőre, jelentése: jelenleg, még egy ideig, például: Kérem, egyelőre maradjon a helyén mindenki!
  • egyenlőre, jelentése: egyenlő méretű, egyenlő jogú, például: A meccs utolsó percéig egyenlőre álltak.

Kiszel Tündétől a tapolcai viperáig

Több mint tízéves a történet, amikor a fiatal és feltörekvő Fluor Tomi egy emelkedett hangulatú éjszaka után nyomdafestéket nem tűrő stílusban tett megjegyzéseket Kiszel Tünde naptárhírességre, médiaszemélyiségre. Az ügynek végül nem lett feljelentés a vége, az érintett felek peren kívül megegyeztek: Fluor Tomi nyilvánosan bocsánatot kért, és fájdalomdíjként másfél millió forintot fizetett Kiszel Tündének. A pénzből akkor egyébként Kiszel Tünde felújította a lakását, ahogy jutott lánya, Donatella zongora- és balettóráira is.

Az viszont már friss ügy, hogy Fluor Tomi most augusztusban rendesen beleállt Tóth Gabiba: a rapper többek között „tapolcai viperának” nevezte az énekesnőt, és rettenetesen álszent figuraként írta le.

(Borítókép: Fluor Tomi 2019. október 18-án. Fotó: Németh Sz. Péter / Index)