Egyetlen karakter van csak, aki végigtolta a Barátok közt 23 évét

B RKL20210227020 (1)
2022.10.26. 06:25

Pontosan 24 évvel ezelőtt, 1998. október 26-án került első alkalommal képernyőre az aztán Magyarország egyik legnépszerűbb tévéműsorává vált Barátok közt. A Mátyás király tér lakóinak mindennapjait bemutató sorozatot az RTL tűzte képernyőre, mára pedig talán nincs is ember Magyarországon, aki ilyen-olyan úton módon ne halott volna a sorozatról. Van, aki már a kezdetektől minden este izgatottan ült le a tévé elé, mások pedig ismerőseiktől, barátaiktól jó eséllyel hallhatták Berényi Miklós „A kft. én vagyok” kijelentését, és ehhez hasonló aranyköpések sokaságát.

A Berényi családot, Vili bácsit, Magdi anyust, Balogh Nórát vagy a sorozat rosszfiújának tartott Bartha Zsoltot sem kell sokaknak bemutatni, de Novák Laci és Kertész Géza neve sem cseng ismeretlenül a legtöbb ember számára az országban. Ehhez mérten hatalmas érvágás volt, amikor az RTL 2021. július 17-én utolsó alkalommal tűzte műsorra a népszerű sorozatot, amely több ezer epizódját 23 éven keresztül kísérhették végig a legfanatikusabb rajongók. 

De vajon mire emlékeznek a sorozatból? Az Index mai kvízében Ön is tesztelheti Barátok közt-tudását! 

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

(Borítókép: Az Eberling Béla tervei alapján 1913-ban épült Kós Károly tér 4. számú épület - a Barátok közt című magyar televíziós sorozat helyszíne - a Wekerletelepen 2021. február 27-én. Fotó: Róka László  / MTI)