Nagy Feró elsírta magát egy film miatt

20211217183249 PAP 0316-01
2022.11.09. 20:01
Sírva nyilatkozott Nagy Feró, miután megtekintette a Béke – A nemzetek felett című filmet.

A Trianonról szóló, Tősér Ádám által rendezett film november 10-én kerül a mozikba. Kollégánknak már volt lehetősége megtekinteni, és nemrég alapos kritikát írt róla.

A film premier előtti vetítését kedden tartották, az eseményt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nyitotta meg. Rajta kívül Nagy Feró is megtekintette az alkotást, aki a vetítés után könnyek közt nyilatkozott a Borsnak.

A zenész úgy fogalmazott: „nagyjából tudjuk, hogy mi történt, de amikor fény derül az apró részletekre is, akkor az embernek elszorul a szíve. Engem rendkívül elszomorít ez a film” – mondta, hozzátéve: 

Rádöbbentett arra, hogy én is menekült vagyok, mégpedig erdélyi, székely menekült, anyámékkal egészen Letenyéig mentünk, én ott születtem. Szörnyű, hogy még esélyünk sem volt.

„Legalább az lenne, hogy Apponyi Albert rosszul döntött, de jól csinálta, egyszerűen az esélyt nem kaptuk meg” – mondta Nagy Feró, majd a Bors szerint azt is hozzáfűzte még: örül annak, hogy Orbán Viktor a miniszterelnök, mert ő szerinte vigyáz a magyarokra.

Ugyancsak Tősér Ádám rendezésében debütált nemrég a Blokád című film, amelyről itt írtunk bővebben.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)