Súlyos baleset érte a Sztárban sztár leszek! énekesét

2022.11.09. 07:55
Életveszélybe került a Sztárban sztár leszek! egykori énekese október 26-án egy súlyos autóbalesetben. Szaszák Zsolt beszámolt a balesetről és a hogylétéről. A balesetben összetört az orra, és azonnal meg kellett műteni.

A Sztárban sztár leszek! műsorában ismertté vált Szaszák Zsolt október 26-án este a Szegedi Nemzeti Színházba menet autóbalesetet szenvedett, belecsapódott egy mezőgazdasági járműbe. A 23 éves énekes orra a felismerhetetlenségig szétroncsolódott, ezért rögtön meg kellett műteni. Elmondása szerint épp Hódmezővásárhelyről vezetett a Szegedre vezető gyorsforgalmi úton, és nem érte el a megengedett százas sebességet.

A távolban két pislákoló fényt láttam, úgy érzékeltem, hogy a külső sávban halad egy jármű. Minden egy szempillantás alatt történt, ugyanis amikor sávot akartam váltani, felvillant egy fék- vagy helyzetjelző lámpa, ebben a pillanatban már be is következett a hatalmas csattanás. A következő képkocka az volt, hogy fölemelem a fejemet a légzsákból, és éreztem, hogy ömlik a vér a homlokomból

idézte fel a történteket az énekes a Blikknek. Egy arra járó autó megállt segíteni az utasaival, majd a mentők mellett a legjobb barátja is a helyszínre sietett.

Totálkáros lett az autója, amelynek betört a szélvédője, az összes légzsák kinyílt, de az énekes ki tudott szállni a saját lábán az autóból. Először a fogait ellenőrizte, és hogy a hangszálai megsérültek-e. Arra gondolt, ha ezek rendben vannak, bármilyen súlyos legyen a sérülése, azt majd helyrehozzák. „A fiatal házaspár, miközben törölgette a rengeteg vért az arcomról, ők is hívták a segélykérőt” – mondta Szaszák Zsolt.

Kettő helyett négy órán át műtötték

Egy-másfél liter vért vesztett, majd a mentősök vizsgálata után kapott egy nyakmerevítőt. A szegedi sürgősségire vitték, ahol újabb vizsgálatokat végeztek el rajta.

Mindamellett, hogy elsütötték az ereket az arcomon, és összevarrták a homlokomat, egy hosszadalmas MR-vizsgálaton estem át. Anyukámék már megérkeztek, amikor az eredményeket közölték: a két szemem alatt az arc- és a homlokcsont eltört, az orrom felismerhetetlenségig roncsolódott, és az orrnyergem 3 milliméterre állt meg az agyamtól, gyakorlatilag ennyin múlt, hogy életben maradtam

– részletezte a balesetben szerzett sérüléseket.

Az orrát négy specialista műtötte kettő helyett négy és fél óra alatt, miközben a műtőben nagyjából 25-30 ember volt jelen. 

Ezután az állapotáról szólva elmondta, a hangképzése semmit nem változott. Jelenleg Sopronban lábadozik a szüleinél, igyekszik kiheverni testileg és lelkileg is a történteket. Néhány hétig pihen, de november végén visszatérne dolgozni, mert szabadúszóként ad fellépéseket.