Emma Thompson: Csak fél életet éltem

GettyImages-1370176067
2022.11.11. 16:53
A színésznő egy friss interjúban kifejtette: elvakította a szerelem, amíg Kenneth Branagh felesége volt. A férfi félrelépése a padlóra küldte, és azt érezte, senki nem képes őt szeretni.

Emma Thompson és Kenneth Branagh még 1989-ben, két évvel találkozásukat követően kötött házasságot, azonban 1995-ben végül elváltak, mivel a színész viszonyt kezdett Helena Bonham Carter brit színésznővel.

A páros feltehetőleg a Frankenstein című film forgatása közben került közelebb egymáshoz, majd öt éven át egy párt alkottak. Thompson egy nemrég megjelent interjúban arról számolt be, miképp érintette őt ez az időszak. Mint mondta, azt érezte, megalázták, illetve a történtek következményeképp nem tudta elképzelni, hogy bárki is képes szeretni őt. 

Teljesen vak voltam, el sem tudtam képzelni, hogy a forgatáson más nőkkel is kapcsolatban volt. Amit megtanultam, az az, hogy könnyen elvakíthatnak a saját vágyaid, amivel önmagadat csapod be. Csak fél életet éltem. Egyáltalán nem éreztem úgy, hogy egy szerethető, fontos személy lennék

nyilatkozta Thompson.

A színésznő, mielőtt Branagh viszonyba kezdett volna, egyébként már együtt dolgozott Helena Bonham Carterrel a Szellem a házban című filmben. Sőt a két színésznő az affér napvilágra kerülését követően is játszott egy produkcióban, köztük a Harry Potter-filmekben is. Míg Helena Bonham Carter Bellatrix Lestrange-et, addig Emma Thompson Trelawney professzort alakította. Utóbbi elmondása szerint már sikerült megbocsátania pályatársának.

Thompson kifejtette, jelenlegi férjének, Greg Wise-nak köszönhető, hogy felállt a padlóról, akivel már 27 éve élnek férjként és feleségként. Még Az értelem és érzelem című film forgatásán ismerték meg egymást 1995-ben.

Mint hozzátette, sokkal többet tanult a házaséletről második házasságából. Ahogy arról a színésznő a korábbiakban beszámolt, zátonyra futott házassága depressziót okozott nála, azonban szerencsére azóta sikerült kimásznia a gödörből.

(Borítókép: Emma Thompson. Fotó: Sebastian Reuter / Getty Images)