Rudolf Péter: Tovább ültünk 18 fokban, mint ami jólesett volna

rudolf peter-06-BS
2022.11.11. 16:49
A Vígszínház igazgatójának elmondása szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben arra törekednek, hogy minél inkább spóroljanak, azonban addig nem aggódnak, amíg ekkora nézőszámot tudnak produkálni.

Az elszálló energiaáraknak köszönhetően sok intézmény került bajba, köztük a színházak is. Ezzel kapcsolatban nyilatkozott Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója az RTL Reggeliben, megjegyezve, bár nekik is szorosabbra kellett húzniuk a nadrágszíjat, azt bátran kijelentheti, hogy a teátrum nem fogja bezárni a kapuit.

Praktikusan spórolunk. Van előnye egyébként ennek. Én azt gondolom, hogy ezt akkor is így kell majd csinálnunk, amikor egyszer csak békésebb időket élünk

– magyarázta a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész.

Rudolf Péter az interjúban arról is említést tett, hogy ő úgy tudja hasznosítani a legjobban az adófizetők pénzét, ha működteti a színházat. Mint kifejtette, nem gondolta volna korábban, hogy ilyen problémákkal kell majd foglalkoznia, nyafogni azonban egyáltalán nem szeretne. 

Ennek vannak észszerűtlen részei is, amikor már benyúlik a szakmába a dolog. A világításból a főpróbahéten le kellett szedni. Tovább ültünk 18 fokban, mint ami jólesett volna

– mondta, hozzátéve: szerencsére a színházi látogatókat tekintve nincs okuk panaszra.

Rudolf Péter elmondása szerint 95 százalék felett volt a nézettségük, ami a régi időket idézi, és pontosan ez az, ami erőt ad nekik ebben az időszakban. Kiemelte: „Amikor hallod a zsongást és látod a gyülekező nézőket, akkor minden, egyébként abszurd cselekvéssor, ami a napom részévé lett, az értelmet nyer.”

Továbbá azt is kifejtette: abban látja a megoldást, ha továbbra is spórolnak vagy saját ötleteket valósítanak meg – ezek egyike a Lesz, ami lesz című improvizációs előadás-sorozat.

(Borítókép: Rudolf Péter. Fotó: Bánkuti Sándor / Index)