A legenda, aki milliókat inspirált

GettyImages-75509443
2022.11.24. 06:02

31 évvel ezelőtt halt meg Freddie Mercury, aki azóta is példaképként szolgál az előadók számára. A zenei örökség, amelyet maga után hagyott a Queen zenekar énekeseként, milliók életére volt hatással. A 45 éves korában elhunyt frontember halálhíre váratlanul érte a világot, és joggal lehet mondani, hogy a halálával egy korszak ért végetAhogy azt sem túlzás kijelenteni, hogy a Queen neki köszönhetően tehetett szert ekkora sikerre, és azóta sem tudtak olyan magasságokig emelkedni, mint az idő alatt, amíg még Mercury is a banda tagja volt.

Szó szerint felszántotta a színpadot minden fellépésen, a legegyedibb előadók közé tartozott, azonban a magánéletben egy kifejezetten zárkózott figura volt. Pályafutása, bár nem volt olyan hosszú, mint azt vele együtt sokan mások is szerették volna, igen tartalmas volt. Mi az alábbi kvízzel emlékezünk meg a 31 éve elhunyt Freddie Mercuryról, tesztelje Ön is tudását a legenda munkásságával kapcsolatban!

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

(Borítókép: Freddie Mercury 1982-ben. Fotó: Steve Jennings/Getty Images Hungary)