Hugh Grant lerántotta a leplet az Igazából szerelemről

K EPA20160412126
2022.11.30. 18:09 Módosítva: 2022.11.30. 18:09
Hugh Grant azt mondta, hogy Richard Curtis forgatókönyve az Igazából szerelemhez „egy kicsit pszichotikus”, mert az író épp szteroidokon volt, ami megzavarhatta az elmeállapotát.

Hugh Grant a 2003-as karácsonyi romantikus vígjátékban a brit miniszterelnök szerepében tűnt fel, aki beleszeretett az egyik alkalmazottjába.

November 29-én, kedden Hugh Grant egy tévés interjúban válaszolt az Igazából szerelem kulisszatitkairól szóló kérdésekre.

A 62 éves színész Richard Curtis forgatókönyvét „egy kicsit pszichotikusnak” nevezte, és hozzátette, hogy a szövegkönyv azt mutatja, hogy Richard szteroidokon volt.

Részegen újranézte az Igazából szerelmet

„Azt nem szabad elfelejteni, hogy amikor a szerelemről ír, azt komolyan is gondolja, és ez elég ritka” – fogalmazott a színész. Hugh Grant bevallotta, hogy feleségével, Anna Ebersteinnel nemrég alkohol hatása alatt, friss szemmel nézték meg a film egyes részeit. Az igazság az, hogy a film szívből jön – summázta Hugh Grant.

Néhány hónapja a feleségemmel részegen megnéztem egy részét az Igazából szerelemnek. A feleségem hívta fel a figyelmet, hogy ez az egész a fájdalomról és a szenvedésről szól

– mesélte a színész a vígjátékról az Independent szerint.

Elmondta azt is, hogyan forgatták a híres táncjelenetet, amelyben a miniszterelnök szerepében a Downing Street 10.-ben táncol a Pointer Sisters Jump című számára.

Amikor meglátta a híres jelenet leírását a forgatókönyvben, azt gondolta, hogy ezt utálni fogja. „Egyáltalán nem volt kedvem táncolni, nemhogy többször is elpróbálni” – emlékezett vissza Hugh Grant.

Richard Curtis elmondta, szerinte Hugh Grant azt remélte, hogy majd Curtis megbetegszik, és végül el kell hagyniuk a táncos jelenetet. Elmagyarázta, hogy volt egy szerződéses kötelezettség Grant számára, hogy eljátssza a jelenetet, amit a színész tréfásan „szerződéses guillotine”-nak, vagyis kötelező nyilvános kivégzésnek nevezett.

A film megjelenése után 20 évvel meghívták egy interjúsorozatba a színészeket, hogy felidézzék emlékeiket az Igazából szerelemről. A többi szereplővel is készítettek interjút Diane Sawyer ABC csatornás különkiadásában.

(Borítókép: Hugh Grant. Fotó: Will Oliver / MTI / EPA)  • Tippek
  • Babaváró hitel