Elkészült a Spotify éves összefoglalója

GettyImages-1244399699
2022.11.30. 19:06
Újabb funkcióval bővült a Spotify zenestreamelő szolgáltatás. Az alkalmazás éves összefoglalójából kiderült, hogy a szokásos személyes adatokon kívül közösségi célú statisztikákkal is ellátják a hallgatókat.

Megérkezett a Spotify Wrapped és vele együtt egy csomó év végi grafikon és adat. A zenestreaming mobilalkalmazásában általában december első napjaiban teszik elérhetővé az éves statisztikákat bemutató, személyre szabott vizuális bemutatót, amit aztán a felhasználó nyugodt szívvel menthet le, küldhet tovább ismerőseinek, vagy oszthat meg bármilyen közösségi felületen. 

Ám ezúttal a szokásos személyes adatokon kívül a Spotify közösségi célú statisztikákkal is ellátja a hallgatókat. Ugyanis a zenestreamelő szolgáltatás 2022-ben a „zenei személyiség” funkcióval bővült, amely elemzi, hogyan hallgatunk zenét, és hozzáad minket a 16 kategória egyikéhez. Így a zenehallgatásunk módja alapján olyan csoporthoz tartozhatunk, mint a „Kalandor”, „Rajongó” és „Speciális”. 

Emellett az új Wrapped a hallgatók napi zenehallgatási szokásait is tartalmazza. Ebből megtudhatjuk, hogy milyen zenei hangulatokhoz állunk a legközelebb napszakokra lebontva.

Őket hallgattuk a legtöbben

A beszámolóból kiderült, Bad Bunny megtartotta koronáját, mint a világszerte legtöbbet streamelt előadó. Az Egyesült Államokban a 2022-es év top előadói (csökkenő sorrendben) pedig

  • Drake,
  • Taylor Swift,
  • Bad Bunny,
  • Kanye West és
  • The Weeknd voltak.

A top podcastokat a Spotify saját programjai uralták, a The Joe Rogan Experience vezette a listát, amelyet a Call Her Daddy, az Anything Goes with Emma Chamberlain, a Caso 63 és a Crime Junkie követett – számolt be a The Verge.

(Borítókép: Stefan Jaitner / picture alliance / Getty Images Hungary)  • Hírek
  • Árfolyam