Meghalt a Zöld könyv színésze, a holttestét egy autóból dobták ki

GettyImages-1067263916
2022.12.01. 21:49
Frank Vallelonga Jr. 60 éves volt, a rendőrség szerint nem kizárt, hogy túladagolás történt. Az ügyben őrizetbe vettek egy férfit, akit a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosítottak.

A Zöld könyv – útmutató az élethez című Oscar-díjas film egyik színészének holttestét találták meg New Yorkban, egy bronxi gyárépület közelében. A rendőrség szerint Frank Vallelonga Jr. holttestét egyszerűen kidobták egy autóból, amely elhajtott a helyszínről. A halál okát még nem állapították meg, de a New York Post információi szerint a jelek túladagolásra utalnak.

Frank Vallelonga halálával kapcsolatban őrizetbe vettek egy 35 éves férfit, aki a térfigyelő kamerák felvételei alapján megszabadult a színész holttestétől.

Vallelonga a saját nagybátyját alakította a Zöld könyvben, amely apja, Frank Anthony Vallelonga Sr. visszaemlékezései alapján készült. A Tony Lip (Hantás Tony) néven ismert, a Maffiózókban is szereplő egykori kidobó 1962-es utazását írta meg, amikor egy fekete bőrű zongoraművészt kísért testőrként a szegregált déli államokban. A Viggo Mortensen és Mahershala Ali főszereplésével forgatott filmet öt Oscarra jelölték, és hármat meg is kapott, köztük a legjobb filmnek járó díjat.

Frank Vallelonga emellett több sorozatban is feltűnt, és a halála előtt testvérével, a Zöld könyv forgatókönyvét jelző Nickkel dolgozott egy közös filmen.

(Borítókép: Mahershala Ali és Frank Vallelonga a Zöld könyv premierjén 2018-ban. Fotó: John Lamparski/WireImage)